Verstappen vs. Ocon

Alonso hálás Vettelnek és Hamiltonnak a búcsúztatásért

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
„Varázslatos” hétvégén búcsúzott a Forma-1-től a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, aki hálás Lewis Hamiltonnak és Sebastian Vettelnek a látványos vasárnapi búcsúztatóért.

„Varázslatos” hétvégén búcsúzott a Forma-1-től a kétszeres világbajnok Fernando Alonso, aki hálás Lewis Hamiltonnak és Sebastian Vettelnek a látványos vasárnapi búcsúztatóért.

Alonso nem tudott pontot szerezni utolsó F1-es futamán, ám búcsúja így is emlékezetes marad, hiszen az abu dhabi versenypálya célegyenesére Sebastian Vettel és Lewis Hamilton kísérte vissza a futam leintését követően.

Itt aztán mindhárman megforgatták autóikat a közönség nagy-nagy örömére, Alonso pedig elárulta, emlékezetes pillanatok voltak ezek.

„Ez a bevezető kör improvizáció volt, mert nem volt megtervezve előre” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Láttam, hogy forgatják az autóikat a 8-as kanyarban, szóval úgy gondoltam, utolérem az élen állókat, és aztán az egyik autó a bal oldalra, a másik pedig a jobb oldalra került, és így kísértek végig egészen a célegyenesik.”

„Hálás vagyok nekik a kedves gesztusért, jó volt ünnepelni a kockás zászlónál. Mindent megtettem, közel voltam a pontszerzéshez.”

Alonso hozzátette, nemcsak a befutó, de az egész hétvége emlékezetes volt számára.

„Még szükségem van pár napra, hogy feldolgozzam. Rengeteg mindennel készült nekem a csapat, a Liberty és a Forma-1 is, de még nem igazán volt időm magamra. Valahányszor a szobámban voltam, láttam a telefonomon, hogy ezernyi üzenet érkezik, de valahányszor leültem, kopogtak az ajtón, hogy érkezett hozzám valaki.”

„Szóval szombat este és vasárnap reggel sem volt időm, úgyhogy most kell egy kis idő arra, hogy feldolgozzam a hétvége eseményeit.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Friss hírek