Fotó: McLaren
HírekKiemelt

Alonso: A harmadik vb-cím a cél, de 2019-ben jöhet az Indy 500

Ezen a hétvégén már Daytonában tesztel a United Autosports versenyautójával Fernando Alonso – a spanyol versenyző januárban rajthoz áll a 24 órás megmérettetésen, elmondása szerint azonban továbbra is a Forma-1 a prioritás számára.

Alonso azt mondja, meggyőződése, hogy ő és csapata 2018-ban jó formában versenyezhet – köszönhetően leginkább annak, hogy idén már nem a Honda, hanem a Renault erőforrásait használják a Forma-1-ben.

„Természetesen mindenekelőtt a Forma-1 a legfontosabb számomra, a célom pedig az, hogy harmadszor is megnyerjem a világbajnoki címet” – nyilatkozta a spanyol versenyző, aki még 2005-ben és 2006-ban lett a királykategória legjobbja a Renault-val.

„Meggyőződésem, hogy idén igazán jó esélyeink lesznek arra, hogy csapatként bizonyítsunk. És a Renault erőforrásaival ismét az élmezőnyben harcolhatunk. Ezért elsődlegesen a Forma-1-es szezonra való felkészülésre fókuszálok.”

Alonso hozzátette, ennek ellenére továbbra is az a célja, hogy megszerezze az ún. ’hármas koronát’, azaz a Monacói Nagydíjon aratott sikerek után megnyerje az Indianapolis 500-at és a Le Mans-i 24 órást.

„Vannak olyan tervek, melyek szerint részt veszek néhány klasszikusnak számító eseményen, melyek nem ütköznek a Forma-1-es naptárral. Ez, a daytonai verseny az első lépés a hosszú távú autóversenyzésben. Szeretném megtudni, milyen, hogy lássam, fekszik-e nekem.”

„Remélem, hogy tetszeni fog, hiszen a Le Mans-i 24 órás, illetve a ’hármas konora’ a célom. Nagyszerű lenne, ha idén összejönne Le Mans.”

Alonso tavaly nem vett részt a Forma-1-es Monacói Nagydíjon, helyette az Indianapolis 500-on állt rajthoz az Egyesült Államokban. A spanyol azt mondja, szeretne visszatérni a legendás versenyre – akár már jövőre is. Ez persze nem lesz egyszerű, hiszen az Indy 500-at évek óta az F1-es Monacói Nagydíj hétvégéjén tartják.

„Remélhetőleg jövőre ismét tervben lehet az Indy 500” – mondta röviden a McLaren versenyzője.

Szólj hozzá!