Alonso: Hatalmasat lépett előre a Ferrari - F1VILÁG.HU

Alonso: Hatalmasat lépett előre a Ferrari

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Ferrari 200-szor jobban áll, mint egy évvel ezelőtt, éppen ezért magabiztosan várja a szezon kezdetét, amire már csak két hetet kell várni.


Fernando Alonso úgy gondolja, hogy a Ferrari 200-szor jobban áll, mint egy évvel ezelőtt, éppen ezért magabiztosan várja a szezon kezdetét, amire már csak két hetet kell várni.

Az olasz alakulat számára borzalmasan sikerült a tavalyi felkészülési időszak, azonban az új F138-as kódszámot viselő modell az eddigiek alapján versenyképesnek tűnik, amit a pénteki tesztnapon tapasztaltak is bizonyítanak, mikor Alonso kiváló hosszú etapokat teljesített Barcelonában.

„A mai időjárás elég furcsa volt, így nehéz összehasonlítani a dolgokat az egy héttel korábbival, vagy a tavalyi évvel” – mondta a spanyol, aki ugyan a lista alján végzett, nem kevesebb, mint 102 kört teljesített.

„Annyit viszont kijelenthetek, hogy sokkal magabiztosabbak vagyunk, mint a tavalyi évben ilyenkor voltunk. A tavalyi utolsó teszten már tudtuk, hogy körülbelül két másodperccel vagyunk lemaradva az élmezőnytől. Azt jósoltuk, hogy nem leszünk a Q3-ban Ausztráliában és ez így is történt.”

„Most viszont más a helyzet, sokkal magabiztosabbak vagyunk. A cél az volt, hogy csökkentsük a különbséget, ami a tavalyi szezonzárón Brazíliában volt, ami hét-nyolc tized, és bízom abban, hogy csökkenteni tudtuk és jobb formában érkezhetünk meg Ausztráliába, ami 200-szor jobb, mint a tavalyi évben.”

A kétszeres világbajnok semmi okot nem lát arra, hogy ne tudna ismét harcba szállni a bajnoki címért, főleg úgy, hogy tudja, mire volt képes a tavalyi évben, az ideiénél gyengébb autóval.

„A tavalyi téli időszak nagyon nehéz volt, teljesen el voltunk veszve, azt sem tudtuk, mit csinál az autó” – magyarázta. „Ennek ellenére azzal az autóval az utolsó versenyig harcban voltunk a vb-címért.”

„Most egy olyan autónk van, amely kiválóan reagál a változtatásokra, és úgy működik, ahogy arra számítunk, ahogy azt elvárjuk tőle. Tudjuk, hogy talán még nem mi vagyunk a leggyorsabbak, azonban a potenciál benne van az autóban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!