Alonso: Higgadtnak kell maradnunk - F1VILÁG.HU

Alonso: Higgadtnak kell maradnunk

HIRDETÉS

A spanyol szerint nagy fejlődésre van még szüksége a Ferrarinak, ám a tesztek alapján lehetetlen megmondani, mekkora lemaradásban vannak legfőbb riválisaikhoz képest.



Nagy fejlődésre van még szüksége a Ferrari alakulatának, állítja a gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki ezzel együtt nem írja még le saját csapatát, hiszen a tesztek alapján lehetetlen megmondani, mekkora lemaradásban vannak legfőbb riválisaikhoz képest.

A maranellói istálló téli felkészülése nem zajlott problémamentesen, az új, F2012-es versenygép kiismerése ugyanis döcögősen haladt. A Ferrari technikai igazgatója, Pat Fry az utolsó előszezoni tesztet követően úgy fogalmazott, nem hiszi, hogy Felipe Massa és Fernando Alonso a dobogóért harcolhat majd a hétvégi Ausztrál Nagydíjon.

Alonso azonban úgy fogalmazott, mivel a téli teszteredmények alapján nem lehet precíz összehasonlításokat végezni, hiba volna kijelenteni, hogy a Ferrari nem lesz ott az élen Melbourne-ben.

„A tesztekből mindig nehéz messzemenő következtetéseket levonni” – magyarázta a Ferrari versenyzője. „Mindenki a saját programja szerint dolgozik, és nem tudunk igazi összehasonlításokat végezni.”

A spanyol hozzátette, ezzel együtt tisztában van azzal, hogy sok munka vár még rájuk, hiszen közel sem sikerült a legtöbbet kihozni a 2012-es versenyautóból az előszezon során.

„Határozottan sokat kell még fejlődnünk, azon kell dolgoznunk, hogy jobban megértsük az F2012-est, és hogy az új modellt hozzáigazítsuk a vezetési stílusomhoz, hiszen hátul komoly leszorítóerőt veszítünk az idei évben, és a Pirelli is új abroncsokkal lát el minket, tehát valamivel nehezebb vezetni.”

„Az autó fejlesztése szempontjából tudjuk, milyen irányba kell tovább haladnunk, ez pedig egy nagyon fontos lépés. Nem lesz könnyű dolgunk az első néhány versenyen, de mindenekelőtt látnunk kell, mennyire vagyunk versenyképesek, és a tőlünk telhető legjobbat kell nyújtanunk azért, hogy a lehető legtöbb pontot hozzuk haza a bajnokság korai szakaszában.”

„Tudom, hogy a rajongók mindig azt várják tőlem, hogy azt mondjam, ilyen és olyan eredményeket érünk majd el, de az igazság az, hogy nem tudjuk biztosan, hol is állunk. Szombat este hatig várnunk kell, az időmérő utánig, illetve még egy kicsit, amíg lefutjuk az Európán kívüli versenyeket.”

Hirdetés

„Higgadtnak kell maradnunk, előrelépéseket kell tennünk, kezdve a melbourne-i futammal, ahol megkapjuk az első benyomásokat. Amint tudjuk, hol is állunk, sokkal precízebb célokat tűzhetünk ki magunk elé. Egy dolog biztos: mivel mindenki nyerni akar a Ferrarinál, és ennyire jelentős történelemmel bírunk, kötelességünknek érezzük, hogy jól szerepeljünk.”

„Mindent össze kell raknunk azért, hogy elérjük ezt a célt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!