Alonso: Hihetetlen, hogy tovább növeltem előnyömet - F1VILÁG.HU

Alonso: Hihetetlen, hogy tovább növeltem előnyömet

HIRDETÉS

Hihetetlennek nevezte a Magyar Nagydíj hétvégéjét a Forma-1-es Ferrari csapatának kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


Hihetetlennek nevezte a Magyar Nagydíj hétvégéjét a Forma-1-es Ferrari csapatának kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol pilóta ugyan csak ötödikként ért célba, ám elégedett, hiszen a bajnoki tabellán mögötte álló Mark Webber csupán a nyolcadik pozícióban zárt.

A kétszeres világbajnok a vasárnapi eredménnyel 40 pontra növelte előnyét az összetettben, így érthető módon nagyon elégedett.

„Ismét hihetetlen. Újabb nagyon-nagyon jó vasárnap volt ez a bajnokság szempontjából” – mondta Alonso.

„Nem gondolom azt, hogy gyorsak voltunk szombaton vagy vasárnap, vagy akár pénteken, mégis legfőbb riválisaink előtt végeztünk, szóval ez ismét egy olyan vasárnap volt, ami jobban alakult, mint vártuk.”

„Azt hiszem, senki sem gondolja azt, hogy megszokott dolog a McLaren vagy a Red Bull előtt végezni, ezúttal pedig mindkét csapat egy-egy autóját sikerült magunk mögé utasítanunk, szóval jobb verseny volt, mint vártuk, köszönhetően főleg a stratégiának, mivel a mögöttünk végzők három kiállással teljesítették a futamot. Még kétszer álltunk ki, és ezúttal ez össze is jött.”

Bár elégedett, a kétszeres világbajnok hangsúlyozta, muszáj javítaniuk teljesítményükön, hiszen a Hungaroringen 25 másodperces lemaradással zárt a futamot megnyerő Lewis Hamilton mögött.

„Ezt folyamatosan hangoztatjuk. A kanadai célba érést követően is azt mondtuk, muszáj javulnunk, mint ahogy Valencia után is. Silverstone-ban is fejlődnünk kellett, és most újra. Mivel nyertünk pár versenyt, úgy tűnt, minden jól halad, de mi soha nem gondoltuk így. Ezen a hétvégén a pénteki száraz edzésen, aztán szombaton és vasárnap jobban látszottak az erőviszonyok, de a Lotus, a McLaren és a Red Bull az egész bajnokság során előttünk volt.”

„Viszont év elején 1,5 másodpercről beszéltünk, aztán nyolc tizedről, majd négyről, aztán újra hatról. 40 pontos előnyben vagyunk most, ami ebből a szempontból teljesen abnormális.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!