Verstappen vs. Ocon

Alonso: Hogy lehet így elrontani egy rajtot?!

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Fernando Alonso, a McLaren versenyzője sokkoló balesetbe keveredett az F1-es Belga Nagydíj rajtjánál, a résztvevők szerencsére sérülés nélkül megúszták.

A Belga Nagydíj rajtját követően Nico Hülkenberg, a Renault versenyzője későn fékezett az első kanyar előtt, és nagy sebességgel beleütközött az előtte haladó Alonso autójába. A McLaren Leclerc autója fölött átrepült, és csúnyán összetört.

Habár a baleset pillanatai nagyon ijesztőek voltak, egyik versenyző sem sérült meg. Alonso úgy nyilatkozott, ezúttal örülnek, hogy a Halo az autókon van, ugyanis ez védelmet nyújtott Leclerc számára.

A spanyol amellett, hogy kiemelte, a lényeg, hogy mindannyian jól vannak, kritikával illette Hülkenberget, aki szerinte óriásit hibázott.

„Elég rossz volt a rajt” – kezdte a beszámolót Alonso. „Láttam a tükörben Hülkenberget, hogy mind a négy kereke blokkolt, és nagyon nagy sebességgel jött. Nincs rá mód, hogy ezt elkerüld. Belémjött, aztán átrepültem Charles autója fölött.”

„Nyilvánvalóan (Hülkenberg) elrontotta a fékpontot, aminek súlyos következményei lettek. De ami pozitív, hogy mindannyian jól vagyunk, Charles is, a Halónak köszönhetően. Nagyon jó hír, hogy mindhárman rendben vagyunk.”

A Halo bizonyított. Nincs szükségünk egyébként bizonyítékra, de ez most jó dolog. Valami hasonló történt, mint a 2012-es rajtnál. Amikor elmulasztod a fékpontot és ilyen sebességgel ütközöl valakinek, akkor legközelebb kétszer meg kell gondolnod, hogy mit csinálsz.”

A kérdésre, hogy belegondolt-e, hogy talán az utolsó F1-es versenyhétvégéjét tölti Spában, Alonso így válaszolt: „Most nem. Talán pár nap múlva majd gondolok erre. De most sokkal inkább arra gondolok, hogy hogy lehet ennyire elrontani egy rajtot, hogy nem fékezel az első kanyarban. Ez nagy hiba volt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek