Alonso: Idén pezsgőzni szeretnék a Forma-1-ben! - F1VILÁG.HU

Alonso: Idén pezsgőzni szeretnék a Forma-1-ben!

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Rendkívül optimistán várja a 2018-as Forma-1-es évadot a McLaren világbajnok versenyzője, Fernando Alonso. A spanyol abban bízik, idén újra pezsgőzhet majd.

Alonso és csapata, a McLaren számára kiábrándítóan alakult az elmúlt 3 év, a gyenge Honda-motorok miatt ugyanis a mezőny végére csúsztak vissza, és képtelenek voltak jó eredményeket elérni.

A kétszeres világbajnok küszködése viszont idén véget érhet, az előttünk álló idényben ugyanis már a Renault V6-os erőforrásait használják a Forma-1-ben, melyekkel a Red Bull Racing tavaly 3 győzelmet és számos dobogós eredményt jegyzett.

A Forma-1 hivatalos Youtube-csatornáján közzétett interjúban Alonso úgy nyilatkozott, lenyűgözte őt csapata kitartása, és úgy érzi, a McLarennek nagyon kijárna már egy sikeres év.

„Azt gondolom, az elmúlt 3 évben sokat változott a csapatunk” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

„Voltak kemény pillanataink, rengeteget tanultunk – néha igazán kemény leckéket, hiszen fájdalmas kieséseink is voltak. Azt gondolom, a csapat már készen áll arra, hogy a legjobbját nyújtsa. A legnagyszerűbb dolog, amit megtapasztaltam ennél a csapatnál az elmúlt években, az a csapat szellem. Soha nem adják fel, nagyon egységesek és konstruktívak, éjt nappallá téve dolgoznak azért is, hogy egy fél tizedet gyorsuljunk. Még akkor is, ha a 16. helyért harcolunk.”


[su_service title=”Magabiztosan várja az új szezont a kétszeres világbajnok” icon=”icon: video-camera” size=”20″][/su_service]


Alonso hozzátette, bár nehéz jóslatokba bocsátkozni, nagyon reméli, hogy 2018-ban a dobogós helyekért, esetleg győzelmekért harcolhatnak majd.

„Azt gondolom, a Renault erőforrásaival egy kicsit jobbak leszünk sok szempontból. Nem szabad elfelejtenünk, hogy az elmúlt 3 évben nem alakultak szokványosan a teleink, hiszen nehezen tudtuk működtetni az autónkat. Ausztráliába úgy kellett megérkeznünk, hogy semmit sem tudtunk a csomagunkról. 2018-ban szerintem teljesen más lesz a helyzet, és nagyon várom már.”

Hirdetés

„Ami az eredményeket illeti, nagyon nehéz jósolgatni: ez a Forma-1, nem pedig egy matematikai képlet. Bármi megtörténhet. Még a favoritok, az elmúlt évben világbajnok Mercedes sem tudja garantálni azt, hogy ők lesznek a leggyorsabbak.”

„De nagyon optimisták vagyunk, tudjuk, hogy a Red Bull mire volt képes a Renault erőforrásaival. Az időmérőn talán nem ők voltak a leggyorsabbak, a versenyen viszont igazán jó volt a tempójuk. Volt pár dobogós eredményük, és nyertek 2-3 versenyt is, szóval ezekkel az eredményekkel mi is nagyon elégedettek lennénk 2018-ban. Jó lenne ismét harcolni, és megízlelni a pezsgő ízét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!