Alonso ígéri, türelmes lesz a McLarennel

A McLaren-Honda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt ígéri, türelmesen kivárja majd, amíg beérik a kemény munka régi-új csapatánál.


A McLaren-Honda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt ígéri, türelmesen kivárja majd, amíg beérik a kemény munka régi-új csapatánál.

Alonso 2007-ben már versenyzett egyszer a McLarennel, a bajnoki címet azonban a csapattársával, Lewis Hamiltonnal vívott ádáz rivalizálás közben elbukta, így a wokingi gárdával való házassága egy év után véget ért.

A spanyol idén újra a McLaren színeiben próbál bizonyítani, a csapat új autójának prezentációja alkalmából pedig Alonso elmondta, tisztában van azzal, időre lesz szükségük.

„Természetesen felkészültünk arra, hogy folyamatos tanulásra lesz szükség, de a McLaren-Honda elkötelezettsége szemmel látható” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Az első cél az lesz, hogy a lehető legtöbbet tanuljunk az autóról az előszezonban, megértsük a csomagot, és a lehető legjobb teljesítményt sajtoljuk ki belőle. Ez nem lesz könnyű, de készen állunk.”

„Hogy miért? Mert elsődlegesen a fejlesztésekre fókuszálunk. A McLarennél mondhatni tradíció, hogy folyamatosan fejlesztésekkel látja el autóit, és erős csomagot varázsol elő.”

Alonso csapattársa, Jenson Button szintén arról beszélt, a Honda érkezésének köszönhetően mindenki rendkívül motivált a csapatnál.

„Soha nem láttam még ilyen mértékű motivációt a srácokon – alig várjuk már, hogy ott legyünk Jerezben és keményen dolgozzunk az új autó fejlesztésén” – fogalmazott a brit.

„De nem kergetünk illúziókat, tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Nagy kihívás áll előttünk, hogy felzárkózzunk a riválisokra. Jó lendülettel zártuk a tavalyi szezont, egyértelmű fejlődést értünk el, és szeretnénk ezt továbbvinni 2015-ben.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!