Alonso: Itt már csak a szerencse segíthet

Fernando Alonso tisztában van azzal, hogy csak abban az esetben tudja életben tartani bajnoki esélyeit, amennyiben ellenfele, Sebastian Vettel bajba kerül a hátralévő versenyeken.


Fernando Alonso tisztában van azzal, hogy csak abban az esetben tudja életben tartani bajnoki esélyeit, amennyiben ellenfele, Sebastian Vettel bajba kerül a hátralévő versenyeken.

A Red Bull német versenyzője idei hatodik győzelmét aratta a hétvégén Monzában, mellyel 53 pontra növelte előnyét a bajnokságban a második helyen befutó Alonsóval szemben, miközben már csak hét futam van hátra az idei szezonban.

Mivel a Ferrari képtelen volt tartani a tempót a Red Bullal, Alonso tudja, hogy szerencse kell ahhoz, hogy megszerezze a bajnoki címet az idei évben.

„Ami a bajnokságot illeti, reálisan kell látnunk a dolgokat” – mondta a spanyol. „A különbség nagyon nagy, és már nincs sok futam hátra, nem beszélve arról, hogy a jelenlegi sebességünk nem elég ahhoz, hogy egymást követő versenyeket nyerjünk.”

„Szerencsére van szükségünk illetve arra, hogy Sebastian néhányszor nullázzon, máskülönben nincs esélyünk a végső győzelemre, hiszen nincs sok futam hátra és a lemaradásunk igencsak tetemes jelenleg.”

Alonso azonban elmondta, hogy amíg matematikai esélye van a bajnoki cím megszerzésére, nem fogja feladni a küzdelmet.

„A tavalyi évben is hasonló volt a helyzet, csak éppen fordítva” – folytatta. „Sebastian számára nem volt könnyű a felzárkózás, azonban mi nem végeztünk tökéletes munkát: volt egy kiesésünk Szuzukában, és más problémák is hátráltattak.”

„Még hosszú az út a végéig. Az utolsó versenyig harcolni fogunk, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbb pontot begyűjtsük, aztán majd Brazíliában meglátjuk, mennyi pontunk lesz ellenfeleinkhez képest.”

Annak ellenére, hogy tovább nőtt a hátránya, Alonso elégedett volt a hétvégével.

„Ezen a hétvégén a maximumot kihoztuk az autóból, szóval azt kell mondanom, hogy elégedett vagyok, és nagyon örülök annak, hogy a dobogóra állhattam” – mondta. „Negyedik alkalom, hogy a Ferrari színeiben vezetek Monzában, és ez a negyedik dobogós helyezésem, ami azt gondolom, hogy egy kiváló eredmény.”

„Mindent kihoztunk a hétvégéből, szinte tökéletes munkát végeztünk. Ugyan nem csökkentettük a lemaradásunkat, ami minden versenyen a célunk, azonban gratuláció illeti a csapatot, nagyon jól dolgoztak az egész hétvégén, és a következő hétvégén még jobban kell mennünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

window.onload = function() { googletag.cmd.push(function() { var avtracker = googletag.defineSlot('/28240038/0415_f1vilag_pr_lead', [1, 1],'div-gpt-ad-1570612870170-0').addService(googletag.pubads()); googletag.display('div-gpt-ad-1570612870170-0'); googletag.pubads().refresh([avtracker]); }); }

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!