Alonso: Javulnia kell a Ferrarinak - F1VILÁG.HU

Alonso: Javulnia kell a Ferrarinak

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy nem is számíthatott volna jobb eredményre, miután a boxutcából kellett elrajtolnia, Fernando Alonso szerint csapatának sokat kell még javulnia, máskülönben esélye sem lesz befogni a Red Bull Racinget.


Annak ellenére, hogy nem is számíthatott volna jobb eredményre, miután a boxutcából kellett elrajtolnia, Fernando Alonso szerint csapatának sokat kell még javulnia, máskülönben esélye sem lesz befogni a Red Bull Racinget.

Az energiaital-gyárosok idei második kettős győzelmüket aratták Monte-Carlóban, mellyel átvették a vezető helyet a Ferraritól a konstruktőrök versenyében.

Alonso ugyan elégedett lehet, hogy a 6. helyen végzett, mellyel értékes pontokat szerzett, elmondta, hogy csapatának össze kell kapnia magát, hogy be tudja fogni a Red Bullt.

„Kevesebb pontunk van, mint amennyink lehetne, ezért nem mi vezetjük a bajnokságot” – mondta a spanyol a riportereknek a hercegségben. „Azonban az is igaz, hogy a riválisok osztoztak a győzelmeken, így senki nem tudott jelentősen meglépni a többiektől.”

„Hamilton és a Mercedesek mögöttünk vannak, és csak a Red Bullok állnak előttünk az egyéni pontversenyben, így még semmi nincs veszve, azonban nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy minél előbb behozzuk a lemaradásunkat.”

„Tisztában vagyunk azzal, hogy fejlődnünk kell. Gyorsabbnak kell lennünk a kvalifikáción, és versenyeket kell nyernünk, ahogy azt ők is teszik, és bízzunk abban, hogy ez hamarosan meg fog történni.”

Alonso a boxutcából kezdte meg a mai versenyt, miután összetörte autóját a szombat reggeli szabadedzésen, és nem tudott részt venni az időmérőn.

A spanyol pilótának szerencséje volt, hogy már az első körben pályára küldték a biztonsági autót, így csapata azonnal taktikát váltott, és kihívta első és egyetlen kiállására, ami kiváló húzásnak bizonyult.

„Egy kiváló verseny volt a mai” – mondta. „Két kulcspont volt, amit véghez kellett vinnünk. Az egyik, hogy minél előbb megelőzzem a hat lassú autót, a másik pedig stratégia megfelelő kialakítása, hogy a lehető legtöbb autón átugorhassak. Szerencsére mindkettő sikerült.”

Hirdetés

„A stratégia kiválóan működött, és sikerült pozíciókat nyernem. Sokkal jobban alakult a futam, mint arra számítottam. Ha di Grassi nem tart fel, és nem védi olyan keményen a pozícióját, ami miatt néhány kört veszítettem, akkor Hamilton elé kerülhettem volna.”

„Nagyon elégedett vagyok, mert kiválóan alakult számomra a vasárnapi futam” – tette hozzá Alonso.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!