Alonso: Jobb, ha nem kommentálom Vettel büntetését - F1VILÁG.HU

Alonso: Jobb, ha nem kommentálom Vettel büntetését

HIRDETÉS
Fernando Alonso, volt F1-es pilóta továbbra is figyelemmel követi a versenyhétvégéket, így Le Mans-i győzelmük után természetesen a száguldó cirkuszról is beszélgetett az újságírókkal.
McLaren, Fernando Alonso, IndyCar, Indianapolis 500, 2019

Számos jelenlegi és volt F1-es pilóta kifejtette véleményét a Kanadai Nagydíjon történtekről, amikor Sebastian Vettel egy büntetés miatt elveszítette győzelmét, mert nem biztonságos módon tért vissza a pályára kicsúszását követően. 

Az eset rendkívül megosztó volt – Alonso elmondta, neki is megvan a véleménye, de nem szeretné kommentálni az esetet. 

„Jobb, ha nem mondok semmit, mert jelentéktelen a véleményem, és mindenkinek megvan a saját maga által alkotott képe” – nyilatkozta. 

Alonso és csapata megnyerték a Le Mans-i 24 órás versenyt, ahol az újságírók természetesen a Forma-1-ről és esetleges visszatéréséről is faggatták – például arról, van-e esély arra, hogy a Ferrari csapatánál versenyezzen. 

A spanyol nevetve válaszolt: „2020-ban újra Forma-1 a Ferrarival? Ki tudja, mi fog történni. De nem inkább a hosszú távú versenyekről kellene itt beszélnünk?”

A kétszeres világbajnok elárulta, figyelemmel követi a száguldó cirkuszt is, és minden versenyt megnéz, akkor is, ha a futam idején éppen nincs rá lehetősége. 

„Olyan gyakran nézem a Forma-1-et, amilyen gyakran csak tudom. A hét versenyből hármat elmulasztottam, mert éppen repülőn ültem. Ha nem látok egy futamot élőben, akkor megnézem felvételről.

„Ez olyan nálam, mint bármelyik szurkolónál: vannak versenyek, amelyeket izgalmasnak találok, némelyik pedig olyan semmilyen. De ez minden sportban így van. Egy Barcelona-Madrid meccsnél is láttam már olyat, hogy 5:5 lett, olyat is, hogy 0:0. Attól még leülök a képernyő elé.

Alonso a jövőjével kapcsolatban elmondta, nem tudja elképzelni, hogy egy teljes szezont végigversenyezzen az Indycarban, azonban szeretné újra megpróbálni az Indy 500-at, amelyre idén nem sikerült kvalifikálnia magát. 

Hirdetés

„Júliusig nem gondolkodom a jövőmön” – mondta. „Nem akarok annyi különböző dolgot csinálni, mint idén, mert ezzel a tökéletesség elveszik – ami pedig kell ahhoz, hogy egy speciális területen sikeres legyek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!