Alonso: Jövőre világbajnokok akarunk lenni - F1VILÁG.HU

Alonso: Jövőre világbajnokok akarunk lenni

HIRDETÉS

A világbajnoki cím lesz a McLaren Forma-1-es csapatának célja 2017-ben – ezt mondja Fernando Alonso, a wokingi gárda spanyol versenyzője.


A világbajnoki cím lesz a McLaren Forma-1-es csapatának célja 2017-ben – ezt mondja Fernando Alonso, a wokingi gárda spanyol versenyzője.

Alonso 2015-ben csatlakozott a patinás brit istállóhoz, az elmúlt másfél évben azonban kiábrándító eredményeket ért el a McLarennel – főleg a Honda-motorok gyengesége miatt.

A 2005-ös és 2006-os év legjobbja azonban meg van győződve arról, hamarosan siker koronázza a McLaren és a Honda törekvéseit – jövőre pedig már nemcsak győzelmekért, hanem a vb-címért is harcolni akar.

„Jövőre meg akarjuk nyerni a világbajnokságot” – mondta Alonso az Autosprint című olasz lapnak adott interjújában. „Furcsán hangozhat, ha megnézzük, hogy állunk most, de ez a célunk.”

„Szeretnék sokkal gyakrabban elöl lenni, de jelenleg ez a helyzet. Egy fejlődő projektként tekintek erre, és várom a szebb időket.”

Alonso elárulta, tavaly nehezen tudta csak elfogadni a sikertelenséget, idén viszont szemmel láthatóan javult a helyzet.

„A tavalyi év nehéz volt, igazán fájdalmas – mert olyan problémáink voltak a versenyeken, amiket talán megoldhattunk volna a teszteken. Idén pedig láthatjuk, hogy javultak a dolgok.”

„Talán mi vagyunk az a csapat, mely a legtöbbet fejlődött 12 hónap alatt. A probléma az, hogy a többiek már 36 hónapja dolgoznak erőforrásaikon, és nem könnyű feleannyi idő alatt utolérni őket.”

„A megbízhatóság már adott, csak a teljesítmény hiányzik. De ez is meglesz jövőre. És biztos vagyok abban, hogy eljön majd az idő, amikor mi leszünk a legjobbak.”

Hirdetés

Alonso hozzátette, véleménye szerint beváltak azok a strukturális változások, melyeket a Honda eszközölt – például, hogy Arai Jaszuhisza helyét Haszegava Juszuke vette át a főnöki székben.

„Gyorsan jött a fejlődés. Haszegavának van versenyzési tapasztalata, és sokkal nyitottabb az új ötletekre. És más a filozófiája. Szóval fejlődtek a dolgok, de pontosan tudjuk, hogy legalább 8 hónappal le vagyunk maradva a tervezett céloktól. És vannak még kisebb hibák a versenyhétvégéken is – például a stratégiában az időmérőkön, illetve a versenyeken.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!