Verstappen vs. Ocon

Alonso kerékpárcsapatot vett

A nemzetközi színtéren is vitézkedő kerékpárcsapat tulajdonosa lett a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


A nemzetközi színtéren is vitézkedő kerékpárcsapat tulajdonosa lett a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző nemrégiben megvásárolta azt a vállalatot, mely birtokolja az Euskaltel Euskadi csapatát.

Sokáig úgy tűnt, az egyesület kénytelen lesz lehúzni a rolót, fő támogatója, a baszk telekommunikációs vállalat Euskaltel ugyanis bejelentette, távozik a sportból.

Mindenki nagy meglepetésére azonban Alonso úgy döntött, felvásárolja a Basque Pro Cycling Team (BCPT) nevű vállalatot, mely az Euskaltel Euskadi tulajdonjogaival is rendelkezik.

A Forma-1 kétszeres világbajnoka ezzel a döntéssel a nemzetközi kerékpársport legnagyobb történelemmel bíró csapatát mentette meg, ám azt egyelőre nem tudni, hogy az egyesületet átnevezik-e 2014-ben.

 

Kapcsolódó cikkek

Alonso: Egy topcsapatnak igent mondanék

Fernando Alonso sosem titkolta, hogy van esély arra, hogy egy napon visszatér a Forma-1-be – akár versenyzői szerepkörön kívül is, ennek pedig legfőbb oka, hogy hiányzik neki a sport.

Fotó: Alonso is ellátogatott a barcelonai tesztre

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso is ellátogatott kedden a csapatok barcelonai tesztjére. A spanyol figyelemmel kísérte korábbi csapata munkáját, mely egyébként igazán eredményes volt, hiszen Lando Norris az élen zárta a tesztnapot.

Alonso: Van egy tanácsom Mick Schumachernek

Fernando Alonso szerint Mick Schumachernek nincs könnyű dolga édesapja, Michael Schumacher Forma-1-ben elért eredményei miatt, éppen ezért sok tapasztalatot kell gyűjtenie karrierje kezdetén. Mick Schumacher

Friss hírek