Alonso: Egész vasárnap csak vonatozás lesz

Fotó: McLaren
Circuit Gilles-Villeneuve, Montreal, Canada Saturday 9 June 2018. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _1ST9258

Úgy tűnik, Fernando Alonso kissé belefáradt a McLaren küszködésébe – legalábbis a szombati, F1-es időmérőt követő nyilatkozatában némi iróniával kezelte a helyzetet, hogy megint a mezőny végéről kell rajtolnia.

Miután múlt vasárnap megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, Alonso feltöltődve érkezett meg a Francia Nagydíj helyszínére, azonban ez volt az első alkalom az idei évben, hogy nem tudott bekerülni a Q2-be.

A kérdésre, milyen érzések voltak benne, amikor megtudta, hogy már a Q1-ben kiesett, Alonso így válaszolt: „Semmi különös, csak a megszokott dolog, csak a megszokott…” – mondta, majd hozzátette, annak örül, hogy csapattársát az idei évben eddig 8:0 arányban legyőzte.

„Magam részéről mindent megteszek, amit csak lehet. Ez a Forma-1. A megfelelő csomagra van szükséged és a megfelelő helyre. Az utolsó versenyek nem voltak jók számunkra, de minden katasztrófa ellenére hetedikek vagyunk a bajnokságban, szóval valamit mégis jól csinálunk.”

„Nagyjából rendben volt a péntek, aztán az utolsó köröm is jól sikerült, de ma voltak nehézségeink.

És hogy mire számít a spanyol pilóta a vasárnapi versenyen? „Ugyanarra, mint ami az előző versenyeken volt. Egész vasárnap mindenki vonatozik majd. Aki a pole-ban lesz, ő lesz a leggyorsabb, elsőként rajtol, majd elhúz. A második másodikként indul, majd elhúz. A harmadik harmadikként rajtol, majd elhúz.”

Alonso szerint csak akkor számíthatunk izgalmas versenyre, ha esni fog az eső – erre pedig az előrejelzések szerint van esély.

„Az időjárásnak lesz a legnagyobb szerepe. Ha esik, mint ma reggel, vagy változó körülmények lesznek, akkor kaotikus verseny lehet. Ha nem esik, nehéz lesz előzni.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!