Niki Lauda

Alonso: Egész vasárnap csak vonatozás lesz

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Úgy tűnik, Fernando Alonso kissé belefáradt a McLaren küszködésébe – legalábbis a szombati, F1-es időmérőt követő nyilatkozatában némi iróniával kezelte a helyzetet, hogy megint a mezőny végéről kell rajtolnia.

Miután múlt vasárnap megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt, Alonso feltöltődve érkezett meg a Francia Nagydíj helyszínére, azonban ez volt az első alkalom az idei évben, hogy nem tudott bekerülni a Q2-be.

A kérdésre, milyen érzések voltak benne, amikor megtudta, hogy már a Q1-ben kiesett, Alonso így válaszolt: „Semmi különös, csak a megszokott dolog, csak a megszokott…” – mondta, majd hozzátette, annak örül, hogy csapattársát az idei évben eddig 8:0 arányban legyőzte.

„Magam részéről mindent megteszek, amit csak lehet. Ez a Forma-1. A megfelelő csomagra van szükséged és a megfelelő helyre. Az utolsó versenyek nem voltak jók számunkra, de minden katasztrófa ellenére hetedikek vagyunk a bajnokságban, szóval valamit mégis jól csinálunk.”

„Nagyjából rendben volt a péntek, aztán az utolsó köröm is jól sikerült, de ma voltak nehézségeink.

És hogy mire számít a spanyol pilóta a vasárnapi versenyen? „Ugyanarra, mint ami az előző versenyeken volt. Egész vasárnap mindenki vonatozik majd. Aki a pole-ban lesz, ő lesz a leggyorsabb, elsőként rajtol, majd elhúz. A második másodikként indul, majd elhúz. A harmadik harmadikként rajtol, majd elhúz.”

Alonso szerint csak akkor számíthatunk izgalmas versenyre, ha esni fog az eső – erre pedig az előrejelzések szerint van esély.

„Az időjárásnak lesz a legnagyobb szerepe. Ha esik, mint ma reggel, vagy változó körülmények lesznek, akkor kaotikus verseny lehet. Ha nem esik, nehéz lesz előzni.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek