Alonso kiakadt: Vissza kellene fizetni a jegyek árát a rajongóknak!

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint a hétvégi Monacói Nagydíj volt talán „minden idők legunalmasabb versenye a Forma-1-ben”.

2009 óta először fordult elő, hogy nem volt szükség a biztonsági autóra Monte-Carlóban, ez pedig jól mutatja, mennyire eseménytelen volt a szezon hatodik versenye, ahol nemcsak balesetekben, de előzési manőverekben is hiány volt.

A versenyt Daniel Ricciardo nyerte meg, aki motorerejének jelentős részét elveszítette egy technikai probléma miatt – megelőzni pedig így sem tudták őt.

„Borzasztóan unalmas volt. Talán ez volt minden idők legunalmasabb versenye” – mondta Fernando Alonso, aki váltóhiba miatt kiesett Monacóban.

„Nem volt biztonsági autó, nem voltak sárga zászlók… szerintem a sportnak el kell gondolkodnia egy kicsit, mert ez nagyon kiábrándító…”

„Talán ez volt minden idők legunalmasabb versenye a Forma-1-ben. Szerintem adni kellene valamit a rajongóknak a futam után, csak hogy visszafizessük egy kicsit a jegyek árát…”

Alonso szerint nem a tavaly kiszélesített autók, sokkal inkább a pálya karakterisztikája tehet az unalmas futamról.

„Szerintem ez csak Monaco, ilyen ez. Elég unalmas volt a biztonsági autó, és minden egyéb nélkül. Elrajtolunk, és a kockás zászlóig azokban a pozíciókban haladtunk, mint amelyekben az időmérőn végeztünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek