Alonso kifakadt: Az autónk ugyanaz, mint tavaly!

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Szinte semmi fejlesztése nincs a McLaren Forma-1-es csapatának idén – erre panaszkodik Fernando Alonso, aki a szezon végén búcsút int a száguldó cirkusznak.

Szinte semmi fejlesztése nincs a McLaren Forma-1-es csapatának idén – erre panaszkodik Fernando Alonso, aki a szezon végén búcsút int a száguldó cirkusznak.

A spanyol pilóta a vasárnapi Japán Nagydíjat és végigszenvedte, és csak a 14. pozícióban ért célba.

Alonso azt mondja, miközben a többiek – köztük a középmezőny csapatai – minden versenyre újításokkal érkeznek, ők lényegében ugyanolyan autóval versenyeznek, mint tavaly.

„Spanyolország óta nincsenek fejlesztéseink…” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok.

„Látjuk a fotókon és a pályán, hogy a középmezőny többi csapata versenyről versenyre fejlesztéseket visz magával, mi viszont nem. Szóval a probléma nem az, hogy ugyanolyan autónk van-e, mint amilyen Szocsiban volt, vagy sem. Ami azt illeti, ugyanaz az autónk, mint tavaly – 12 hónappal ezelőtt!”

Alonso utalt rá, számára már sokkal fontosabb az Endurance-világbajnokságon (WEC) való szereplés, mint a Forma-1.

„Az egyik világbajnokságon abban próbálom segíteni a csapatomat, hogy megszerezze a 6. helyet a konstruktőri tabellán, a másikban pedig azért harcolok, hogy világbajnok legyek. Nem kétséges, hol vannak az én céljaim…”

Hasonló nyilatkozatot tett egyébként Alonso csapattársa, Stoffel Vandoorne is a minap a McLaren fejlesztéseivel kapcsolatban.

„Barcelona óta nem igazán fejlesztettünk az autón” – mondta a belga. „Addig még kicsit versenyképesek voltunk. De nem meglepetés, hogy nem sikerült előrelépnünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek