Alonso kiváltságosnak érzi magát - F1VILÁG.HU

Alonso kiváltságosnak érzi magát

HIRDETÉS

Nagyon boldog, és kiváltságos helyzetben érzi magát a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt követően, hogy 2016-ig meghosszabbította szerződését az olasz csapattal.


Nagyon boldog, és kiváltságos helyzetben érzi magát a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso azt követően, hogy 2016-ig meghosszabbította szerződését az olasz csapattal.

A spanyol versenyző 2010-ben csatlakozott a patinás istállóhoz, akkori megállapodása 2012 végéig kötötte a Ferrarihoz.

A csapat csütörtökön azonban hivatalosan bejelentette, hogy a 2016-os idény végéig egész biztosan együtt folytatják a Forma-1-ben.

„Számomra, valamint karrierem szempontjából remek hír, hogy meghosszabbítottuk a megállapodást, és 2016-ig ennél a csapatnál maradok” – mondta Alonso Spanyolországban.

„Emellett – mint ahogy azt már tavaly is mondtam – az a szándékom, hogy a Ferrarinál fejezem be pályafutásomat. Egy versenyző számára el sem tudok képzelni jobb helyet.”

„Szerencsésnek mondhatom magam, hogy ideszerződtem tavaly, és az első naptól kezdve otthon érzem magam, és miután megvan a lehetőségem arra, hogy 2016 végéig itt versenyezzek, hét évet eltölthetek a Ferrarinál.”

„Boldog vagyok és kiváltságos, és 2017-ben talán újabb szerződést írunk alá. Meglátjuk majd, ha nem leszek elég idős, és a Ferrari még akkor is akar engem.”

Alonso hozzátette, valójában természetes dolog volt, hogy meghosszabbították a jövő év végén lejáró kontraktust, hiszen mind ő, mind a Ferrari elégedett volna a partnerkapcsolattal.

„Nem jelent túl nagy változást. Meglehetősen nyilvánvaló volt, hogy évekig szeretnék itt versenyezni, és bármi is legyen a szerződésben, a stabilitás részemről mindig 100 százalék volt. Ez csupán egy nyilvános megerősítés, a csapaton belül semmi sem változott.”

Hirdetés

„Azt kell mondjam, ez egy nagyon könnyű döntés volt számunkra. Egy-két héttel ezelőtt kezdtünk el beszélni a jövőről és mindkét fél folytatni akarta. Elégedett voltam a csapattal és úgy tűnt, ők is elégedettek velem, tehát azt mondtuk, rendben van, meghosszabbítjuk a szerződést.”

„2016-ig állapodtunk meg, és minden teljesen tiszta számunkra. Ez egy közös döntés volt.”

Bár a kétszeres világbajnok bevallotta, lehetetlen megjósolni, hogy milyen sikeres lesz a Ferrari az elkövetkező években, úgy érzi, a lehető legjobb helyen van ahhoz, hogy bajnoki címekért szálljon harcba.

„A Forma-1-ben lehetetlen jósolni, mint ahogy lehetetlen megjósolni világbajnoki győzelmeket. Az viszont egész biztos, hogy a lehető legjobb csapatban vagyok ahhoz, hogy harcoljak a trófeáért. Más csapatok hullámzó teljesítményt nyújtanak, vannak jó és rossz éveik.”

„A Ferrarinál a legrosszabb évben is másodikként vagy harmadikként végzel a bajnokságban, tehát ez olyasvalami, amit a Ferrari nyújtani tud egy versenyzőnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!