Alonso kizárta, hogy az IndyCarban indul jövőre - F1VILÁG.HU

Alonso kizárta, hogy az IndyCarban indul jövőre

HIRDETÉS
_R3I2440

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso azt mondja, biztosan nem lesz állandó tagja az IndyCar mezőnyének.

A spanyol versenyző nem vesz részt a hétvégi Monacói Nagydíjon, ehelyett a McLaren-Honda Andretti Autosport autójával rajthoz áll a legendás Indianapolis 500-on.

A korábbi F1-es világbajnok és Indy 500-győztes Mario Andretti nemrég úgy fogalmazott, szerinte Alonso megfontolhatná azt, hogy jövőre egy teljes idényt végigversenyez az IndyCarban – ha pedig a McLaren újra versenyképes lesz a Forma-1-ben, visszatérhetne a brit csapathoz.

Alonso azonban azt mondja, még az is elképzelhető, hogy az Indy 500-on sem áll rajthoz ismét, nemhogy az IndyCarban.

„Nem szerepel a terveim között. Ez most egy különálló verseny, amin rajthoz akartam állni, és jól is érzem magam, de az ismétlés nem szerepel a terveim közt” – mondta a kétszeres F1-es bajnok.

„Az elsődleges és kizárólagos célom, hogy folytassam és nyerjek az F1-ben. Az Indy 500 és Le Mans nagyon vonzó, de nem rövid távon. Csak apránként.”

Zak Brown, a McLaren ügyvezetője nemrég azt mondta, nagyon bízik abban, hogy meg tudják győzni Alonsót arról, maradjon a Forma-1-ben 2018-ban is.

„Fernando világossá tette, hogy még nem végzett a Forma-1-gyel. Nem zárja ki az IndyCart a jövőben, de 2018-ban biztosan nem indul ott. Világos, hogy az F1-ben akar maradni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!