Alonso: Köszönöm a Ferrarinak és Felipének - F1VILÁG.HU

Alonso: Köszönöm a Ferrarinak és Felipének

HIRDETÉS

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso meg van győződve arról, az Olasz Nagydíj vasárnapi futamán képes lesz felvenni a versenyt a Red Bull Racing pilótáival.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso meg van győződve arról, az Olasz Nagydíj vasárnapi futamán képes lesz felvenni a versenyt a Red Bull Racing pilótáival.

A spanyol versenyző csapattársa, Felipe Massa mögül az ötödik helyről rajtol majd Monzában, és bár elmondása szerint rendkívül elégedett a csapat szombati szélárnyékozós taktikájával, a nemzetközi sajtó az időmérő óta arról a bizonyos rádióüzenetről beszél, melyben konkrétan lehülyézte csapatát.

Alonso a Ferrari motorhome-jában megtartott sajtótájékoztatón elmagyarázta, mi is történt pontosan a kvalifikáció utolsó szakaszában.

„A Q3-ban ott volt közöttünk [Jean-Eric] Vergne a 4-es kanyar után” – magyarázta Alonso a történteket. „Aztán készen álltam arra, hogy az ő szélárnyékát használjam, mert úgy tűnt, követni akarja Felipét.”

„Szóval felkészítettem a gumikat egy kicsit, de aztán elengedett engem, így senki sem volt előttem. Szóval szóltam a rádión, hogy Felipe túl messze van, ha meg akarjuk csinálni, szóval lelassították őt, és várt rám egy kicsit a Parabolicában – tehát az utolsó próbálkozásnak többé-kevésbé úgy vágtunk neki, hogy akkora volt a különbség köztünk, mint általában.”

A 2005-ös és 2006-os év legjobbja kifejtette, nagyon hálás csapatának, illetve Felipe Massának, hiszen a taktikának köszönhetően nagyjából egy tizedmásodpercet nyert utolsó mért körében.

„Köszönettel tartozom a csapatnak, illetve Felipének azért a bizonyos tizedmásodpercért, ami segített nekem az utolsó gyorskörömben a Q3-ban. Nem adták be adásba az utolsó rádióüzenetet, amikor megköszöntem a csapatnak és Felipének mindezt – minden tökéletes volt a végén.”

„Sok verseny óta ez az első alkalom, hogy láthatom a Red Bullok hátsó szárnyait a rajtnál, és az első körben támadhatok majd. Ez egy hihetetlenül jó időmérő volt számomra.”

A 32 esztendős versenyző biztos benne, holnap esélye lesz a győzelemre Monzában, hiszen már rögtön a futam rajtja után nyomás alá helyezheti a Red Bull pilótáit.

Hirdetés

„Azt hiszem, tartani tudom majd a Red Bullok tempóját. Egy versenyhétvégén általában az időmérő jelenti a gyenge pontot számunkra, hiszen általában három-négy autó van köztünk és a Red Bullok között. Szóval elrajtolunk, megelőzzük ezeket az autókat, és azt látjuk, hogy a Red Bullok már 10 másodperce előnyben vannak, és általában ezt a különbséget tartjuk az egész verseny során.”

„Nagyon elégedettek vagyunk, hiszen remélhetőleg holnap nem lesz három-négy autó közöttünk a rajtnál és az első kanyarban – nem lesz ott [Lewis] Hamilton, Kimi [Räikkönen] és [Romain] Grosjean sem – senki azok közül, akik általában lelassítanak bennünket a versenyek első szakaszaiban.”

„Ha holnap is a szokásos remek versenytempóval állunk elő, nem látom okát annak, miért ne tudnánk követni a Red Bullokat.”

Alonso persze nem kerget illúziókat, pontosan tudja, borzasztó nehéz lesz megverni az eddig domináló Vettelt.

„Egész hétvégén nagyon gyors volt, az összes edzésen és az időmérőn is – és persze a versenytempója is jó. Nehéz dolgom lesz. Azt gondolom, változékonyabb körülményekre lesz szükségünk holnap, talán esőre. Ha nem így lesz, nehéz dolgunk lesz, hiszen nagyon-nagyon erősek ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!