Alonso: Közelebb kerültünk a favoritokhoz - F1VILÁG.HU

Alonso: Közelebb kerültünk a favoritokhoz

HIRDETÉS

Elégedetten nyilatkozott a Belga Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.


Elégedetten nyilatkozott a Belga Nagydíj pénteki szabadedzéseit követően a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A 32 esztendős versenyző tegnap az élen zárta a félig-meddig esős első szabadedzést, míg a második gyakorlást a hetedik pozícióban fejezte be.

Alonso elmondta, összességében elégedettek lehetnek az első edzésnappal, ám gondosan ki kell elemezni a pénteken gyűjtött adatokat.

„Jó napot zártunk pénteken, bár délelőtt mi, illetve mindenki más időt veszített az eső miatt, szóval délután dupla annyi munka várt ránk” – nyilatkozta a spanyol versenyző.

„Mielőtt bármiféle következtetést levonunk, ki kell elemeznünk a gyűjtött adatokat mindkét autóval kapcsolatban. Felipe [Massa] és én különféle aerodinamikai konfigurációkat próbálgattunk, több, illetve kevesebb leszorítóerővel, márpedig ez kulcsfontosságú lehet ezen a versenyen – természetesen az időjárás mellett.”

„Ami a köridőket illeti, közelebb kerültünk a favoritokhoz, de nem tudom, milyen időjárásnak örülnék jobban. Igaz, hogy esőben összekeveredhet egy kicsit a pakli, viszont vizes pályán ugyanannyi esély van arra, hogy elbuksz, mint amennyi arra, hogy nyersz.”

Tegnap több versenyző is defektet kapott az edzések során, a Pirelli pedig vizsgálja, hogy mi is történt. Bár Alonso nem tart attól, hogy megismétlődnek a Silverstone-ban látottak, úgy érzi, gondos analízisre lesz szükség.

„Fontos lesz jól megérteni, hogy a gumik miképp viselkednek szárazon, és ki kell deríteni azt is, hogy mi történt a Caterhammel, Vettellel, illetve velem a bevezető körömben. Nem hinném, hogy ugyanaz a probléma, mint Silverstone-ban, talán csak a körülmények miatt alakult így, de ettől függetlenül gondosan ki kell elemeznünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!