Alonso: Legjobb éveimet töltöttem a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Alonso: Legjobb éveimet töltöttem a Ferrarinál

HIRDETÉS

Bár világbajnoki címet nem tudott nyerni, Fernando Alonso úgy tekint a Ferrarinál eltöltött időszakára, mint Forma-1-es pályafutása legjobb éveire.


Bár világbajnoki címet nem tudott nyerni, Fernando Alonso úgy tekint a Ferrarinál eltöltött időszakára, mint Forma-1-es pályafutása legjobb éveire.

A spanyol versenyző öt év után távozott a maranellói istállótól, szerződtetését várhatóan ma jelenti be a McLaren Honda.

Alonso ugyan 2006 óta nem nyert bajnokságot a Forma-1-ben, úgy érzi, a Ferrarinál eltöltött öt éve során jobb teljesítményt nyújtott, mint bármikor korábban.

„Tudom, hogy fellengzősnek hangzik, de nagyon élveztem – érettebb lettem versenyzőként és emberként is” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Lenyűgöző emberekkel dolgozhattam itt és szívből versenyeztem – a legmagasabban szinten pályafutásom során.”

Alonso azt mondja, az, hogy idén sokkal jobbnak bizonyult szintén világbajnok csapattársánál, Kimi Räikkönennél, szintén nagy elégedettséggel tölti el.

„Még idén is, amikor egy világbajnok volt a másik oldalon, voltak kétségeim, de látni akartam a teljesítményt és azt, hogy mit tanulhatok, miben fejlődhetek. Csak kétszer álltam dobogón, de [Räikkönenhez képest] 16-3 arányban jobb voltam az időmérőkön, 17-2 arányban pedig a versenyeken.”

„Soha nem gondoltam, hogy ilyen csodálatos teljesítményt tudok nyújtani ebben az öt évben, bajnoki címekért harcolhatok, és kiadhatok magamból mindent, soha fel nem adva. Büszke vagyok a csapatra és azokra a dolgokra, amiket együtt elértünk.”

„A bajnoki címet nem sikerült megkaparintanunk, de egy nagyon domináns érában versenyeztünk – előbb a Red Bull, majd idén a Mercedes ellen. Senki sem tudott közelebb kerülni hozzájuk.”

Hirdetés

„Csak ez hiányzott ahhoz, hogy 10 pontra értékeljem ezt az öt évet. Azt viszont bátran állítom, legalább egy évet minden versenyzőnek el kellene töltenie a Ferrarinál, hiszen ez egy egyedi szellemiség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: Legjobb éveimet töltöttem a Ferrarinál
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!