Verstappen vs. Ocon

Alonso: Lehet, hogy 2020-ban visszatérek a Forma-1-be

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Még el sem köszönt a Forma-1-től, újra a lehetséges visszatérésről beszélt a sportág kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

Még el sem köszönt a Forma-1-től, újra a lehetséges visszatérésről beszélt a sportág kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző az idei szezont követően int búcsút a Forma-1-nek, az Endurance-világbajnokság legutóbbi, japán versenyhétvégéjén viszont már úgy nyilatkozott, nincs kizárva, hogy 2020-ban ismét tagja lesz a száguldó cirkusz mezőnyének.

„Fel kell töltenem az akkumulátoraimat” – mondta Alonso.

„Emiatt az időzítés nem megfelelő ahhoz, hogy 2019-ben egy teljes idényt végigversenyezzek az IndyCarban. 17 verseny Amerikában… Túl sok mindent kell tanulnom ehhez. De 2020-ban egy IndyCar-szezon lehetséges.”

„És az is elképzelhető, hogy 2020-ban visszatérek a Forma-1-be, vagy egy teljesen más bajnokságba.”

Alonso jövőre ismét rajthoz áll majd a legendás Indianapolis 500-on, de hogy hol láthatjuk még őt 2019-ben, hamarosan kiderül.”

„Viszont rengeteg egyéb kihívás van még. 2019 elején bejelentjük majd, de az is lehet, hogy egy korai karácsonyi ajándék lesz. Megnézzük majd a nemzetközi versenynaptárat. A Forma-1 nélkül több időm jut más kategóriákra. Viszont szeretnék több szabadidőt is.”

Alonso egyébként nemrég azt mondta, azért távozik az F1-ből, mert úgy érzi, a királykategória már nem olyan, mint akkor, amikor ő bemutatkozott a mezőnyben.

„Ami a pályán történik, az már nem az a Forma-1, amiért én autóversenyző akartam lenni. Azért távozom, mert véleményem szerint gyenge showt nyújtunk. Többet beszélünk arról, ami a pályán kívül történik – polémiákról, rádióüzenetekről, mindenféle dolgokról, ami szerintem rossz jel.”

„A Forma-1 nem kínál jó akciót a pályán, és gyanítom, más szériákban nagyobb örömömet lelem majd.”

 

Kapcsolódó cikkek

Norris úgy érzi, cserben hagyta a McLarent

A McLaren újonc versenyzője, Lando Norris úgy érzi, cserben hagyott mindenkit csapatánál, miután a 8. helyről rajtolva nem sikerült számára a pontszerzés az Ausztrál Nagydíjon.

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Friss hírek