Alonso már Le Mans-ra koncentrál

Fotó: McLaren
Circuit Gilles-Villeneuve, Montreal, Canada Saturday 9 June 2018. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _1ST9258

Fernando Alonso, a McLaren F1-es versenyzője kieséssel zárta 300. nagydíját, pedig a spanyol pilóta a hétvége kezdetén nagyon bízott egy jó eredményben.

Alonso a hétvége kezdetén úgy nyilatkozott, akár a Q3-ba is továbbjuthatnak Montrealban, de elsősorban a futamra koncentrálnak, ahol szeretnének jó eredményt elérni.

A spanyol pilóta azonban kipufogóprobléma miatt nem tudta befejezni a versenyt, így 40 kör megtétele után kiállni kényszerült. A McLaren versenyzője a következő hétvégén már a Le Mans-i 24 órás versenyen áll rajthoz, így már minden gondolata ekörül forog.

„Most már Le Mans-ra koncentrálok, remélhetőleg jó verseny lesz számunkra” – nyilatkozta Alonso jókedvűen. „A mai kiesés után határozottan ezen van most a fókusz.”

A kérdésre, jövőre is láthatjuk-e őt versenyezni a Kanadai Nagydíjon, Alonso így válaszolt: „Meglátjuk, reméljük.”

A spanyol pilóta világossá tette, hogy versenyképes autóra van szüksége, amellyel jó eredményeket érhet el, így bízik benne, hogy a McLaren még idén megtalálja azt az utat, amelyen ezt biztosítani tudják számára.

„Nagyobb teljesítményre van szükség az autó tekintetében, meg kell találnunk a módját annak, hogy versenyképesek legyünk. A megbízhatóság is nagyon fontos, év elején láttuk, hogy mennyi pontot szerezhetünk, aztán Monacóban a 7. helyről, ma pedig a 10.-ről. Szóval meglátjuk, mi történik a következő néhány hónapban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!