Alonso: Most már rendszeresen elérhetjük a Q3-at

PWgTzEZiwHDGOjBg5ZEH79lnG0gf-2zP_AX0W4095
Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan. Sunday 25 June 2017. Fernando Alonso, McLaren MCL32 Honda. Photo: Charles Coates/McLaren ref: Digital Image AX0W4095

A McLaren kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy érzi, csapata most már normál körülmények között is rendszeresen képes lehet arra, hogy beverekedje magát a kvalifikáció utolsó szakaszába.

A spanyol versenyző ugyan csak a 12. helyről rajtolhat az Osztrák Nagydíjon, ám mindössze 52 ezreddel maradt el a 10. helyen végző Esteban Ocontól.

„Jó időmérő volt. Elégedett vagyok a köreimmel, illetve a mai teljesítményemmel” – mondta Alonso az időmérő után.

„Azt hiszem, az autó egész hétvégén jó volt, és szerintem ez a maximum, amit ma elérhettünk.”

„A csapat nagyon keményen dolgozik azon, hogy javítson a helyzeten, nem is tudom, hány fejlesztéssel érkezünk minden egyes versenyre, és a motorspecifikáció is számos alkalommal változik.”

„Most már normál körülményke között is odaérünk a Q3 közelébe, ez pedig pozitívum. De még javítanunk kell a megbízhatóságon, és remélem, hogy a következő pár hétben még több pozitív jelet látunk.”

Arra a kérdésre, hogy vasárnap összejöhet-e a pontszerzés Spielbergben, Alonso így felelt: „A 12. helyről rajtolva eleve közel vagyunk, szóval egy jó rajttal, vagy jó stratégiával pontszerző helyen végezhetünk. Ez a célunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!