Alonso mások hibáiból profitálna a versenyen

M9iFsjhR2vAdVGgGZ7i6fENeMeShlgc6_DJ5R2725
Baku City Circuit, Baku, Azerbaijan. Friday 23 June 2017. Fernando Alonso, McLaren MCL32 Honda. Photo: Charles Coates/McLaren ref: Digital Image DJ5R2725

Pontszerzésben reménykedik Bakuban a McLaren spanyol versenyzője, Fernando Alonso, aki abban bízik, profitálhat majd a riválisok hibáiból a vasárnapi versenyen.

Alonso a 16. legjobb időt autózta a szombati időmérő edzésen, ám a sorozatos motorcserék miatt papíron 40 rajthelyes büntetést kap, így csak a mezőny végéről indulhat az Azeri Nagydíjon.

A McLaren versenyzője ennek ellenére bízik abban, hogy előreküzdheti magát. Alonso azt reméli, a többiek hibáit kihasználva lépkedhet majd előre a versenyen.

„A versenyre való felkészülés tekintetében jó munkát végeztünk” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Csupán 1 garnitúra gumit használtunk el, kevés üzemanyagot töltöttünk az autóba, és elvégeztünk néhány ellenőrzést. Tudjuk, hogy nem vagyunk versenyképesek itt, de hosszú és megterhelő verseny lesz. Láthattuk, hogy a versenyzők közül szinte mindenki hibázott, nekünk pedig arra kell törekednünk, hogy ezeket a hibákat elkerüljük vasárnap.”

„Az efféle versenyeken meg kell próbálnunk célba érni, és fontos, hogy értékes adatokat gyűjtsünk a csapatnak, és folytassuk az autó fejlesztését.”

„Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy elkerüljük a falakat vasárnap. Reméljük, hogy pontszerző helyen tudunk végezni.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!