Verstappen vs. Ocon

Alonso: Még nem dobjuk be a törülközőt

Az első nap finoman szólva sem a terveknek megfelelően alakult Szingapúrban a Ferrari számára, de Fernando Alonso szerint még korai lenne leírni az esélyeiket, igaz, azzal a csapattárs, Felipe Massa is egyetért, hogy rengeteget kell még javulniuk.


Az első nap finoman szólva sem a terveknek megfelelően alakult Szingapúrban a Ferrari számára, de Fernando Alonso szerint még korai lenne leírni az esélyeiket, igaz, azzal a csapattárs, Felipe Massa is egyetért, hogy rengeteget kell még javulniuk.

„Nem mondhatjuk, hogy jól sikerült a kezdés, mert nem voltunk versenyképesek, de ha azt vesszük, hogy tavaly egy nehézségekkel megtűzdelt hétvége után a dobogón végeztünk, akkor egyértelmű, hogy még korai bedobni a törülközőt”- kezdte erőltetett optimizmussal Alonso.

„Kielemezzük az adatokat, de realistának kell lennünk, mert ha az egyik autó a 6., a másik a 15. (ezekben a pozíciókban zárták a második edzést a Ferrarik – a szerk.), akkor az egyáltalán nem a remélt eredmény. Sok munka vár még ránk, meg kell találnunk a megfelelő beállításokat és a taktikát is ki kell dolgoznunk.”

„Aztán össze kell raknunk egy tökéletes kört a kvalifikáción, majd támadni a verseny elejétől a végéig”- mondta, majd hozzátette azt is, hogy a riválisok miatt ez egyáltalán nem lesz könnyű, mert ráadásul ez a pálya nem is fekszik a Ferrarinak.

Massának nehéz napja volt, az első edzésen aerodinamikai összehasonlításokat végzett, míg a másodikon hosszú etapot futott, de elmondása szerint neki is van még tennivalója, a beállításokkal zsákutcába futottak.

„Úgy döntöttünk, megpróbálunk más irányt választani a beállítások terén, hogy az autót minél inkább magaménak érezzem ezen a pályán. Sajnos ez azonban nem hozta azt az eredményt, amit vártunk. Szerintem vissza kell lépnünk néhányat, hogy rátaláljunk a helyes útra, és rendbe tudjuk tenni az autó egyensúlyát az időmérőre. Szerintem ez sikerülni fog”- mondta a brazil.

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek