Alonso még nem mondott le a vb-címről - F1VILÁG.HU

Alonso még nem mondott le a vb-címről

HIRDETÉS

Noha hátránya jelenleg tetemesnek mondható a világbajnoki éllovas Sebastian Vettellel szemben, Fernando Alonso továbbra sem mondott le az idei világbajnoki címről.



Noha hátránya jelenleg tetemesnek (52 pont) mondható a világbajnoki éllovas Sebastian Vettellel szemben, Fernando Alonso továbbra sem mondott le az idei világbajnoki címről.

A spanyol versenyző a Ferrari idei első dobogós helyezését szerezte meg az elmúlt hétvégén Isztambulban, és elmondása szerint nagyon bízik abban, hogy ezentúl rendszeresen a legjobb pozíciókért szállhatnak harcba.

„Tudják, szeretek játszani a számokkal – és ahogy utazgattam ide-oda az otthonom, Maranello és Törökország között, összehasonlítottam a tavalyi év első négy futamát az idei év első négy versenyével” – nyilatkozta Alonso a Ferrari hivatalos weboldalának.

„Ennek a kis játéknak pedig az eredménye, hogy 2010-hez képest 8 ponttal szereztem kevesebbet idén, de ha magukat a versenyeket nézzük, 13 ponttal többet hoztam haza, mint tavaly ugyanezekről a helyszínekről.”

„Igaz, hogy jelenleg sokkal nagyobb a lemaradásom a bajnoki tabellán, mint a 2010-es sanghaji futam után, de jól emlékszem, hogy Silverstone után is 47 ponttal voltam lemaradva, amikor már csak nyolc verseny volt hátra.”

„Most még 15 futamot kell teljesítenünk. Ami számít, az az eredmény, és hogy elkezdtünk dobogós eredményeket elérni. Ezt rendszeressé kell tennünk, ha pedig sikerül, akkor ismét lehetőségünk lesz arra, hogy a bajnoki címért harcoljunk.”

Alonso hozzátette, a Törökországban elért bronzérem egyértelműen növelte a csapat önbizalmát, azonban továbbra is keményen kell dolgozniuk, hiszen nem elégedhetnek meg a harmadik hellyel.”

„A harmadik hely a csapatmorál szempontjából is nagyon fontos volt. Mindannyian elégedetlenek voltunk a szezonkezdet miatt, hiszen az nem felelt meg a várakozásainknak, és tudjuk, milyen jó látni, ahogy az erőfeszítések kifizetődnek.”

Hirdetés

„Viszont nyilván nem lehetünk elégedettek a harmadik pozícióval, és ami leginkább számít, hogy sokkal versenyképesebbnek kell lennünk az időmérőn. Ha mindig a harmadik sorból rajtolunk, vagy hátrébbról, akkor nehezen dugunk a dobogóért harcolni.”

„Több vasat tartunk a tűzbe, és reméljük, hogy már jövő héten rendelkezésünkre állnak új alkatrészek, melyek segíthetnek abban, hogy fontos előrelépést tegyönk a kvalifikáción Barcelonában.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!