Alonso: Még soha nem hibáztam ekkorát - F1VILÁG.HU

Alonso: Még soha nem hibáztam ekkorát

HIRDETÉS

Fernando Alonso elmondta, hogy forma-1-es pályafutása során még soha nem fordult vele elő, hogy kiugrott volna a rajtnál, így nagyon csalódott amiatt, hogy ez megtörtént vele a vasárnapi Kínai Nagydíjon, ahol mindezek ellenére a negyedik helyen végzett.


Fernando Alonso elmondta, hogy forma-1-es pályafutása során még soha nem fordult vele elő, hogy kiugrott volna a rajtnál, így nagyon csalódott amiatt, hogy ez megtörtént vele a vasárnapi Kínai Nagydíjon, ahol mindezek ellenére a negyedik helyen végzett.

A Ferrari spanyol versenyzője a harmadik pozícióból vághatott neki a mai megmérettetésnek, és egy fantasztikus rajtnak köszönhetően, körbeautózta mindkét Red Bullt a célegyenesben, így elsőként vehette be az első kanyart.

Igen ám, de az a fantasztikus rajt annak volt köszönhető, hogy néhány ezredmásodperccel előbb lőtt ki, mint a többiek, még akkor, mikor a piros lámpák nem aludtak ki, amiért egy boxutca áthajtásos büntetést kapott.

„Egy nagyon súlyos hibát követtem el a rajtnál, a reflexeim cserbenhagytak, és idő előtt lőttem ki a rajtrácsról” – vallotta be töredelmesen Alonso a verseny után adott nyilatkozatában.

„Ezelőtt még soha nem történt meg velem ilyen, ezért nagyon csalódott vagyok a hibám miatt. Szerencsére a büntetés ellenére is sikerült feljönnöm a negyedik helyre, mellyel értékes pontokat szereztem.”

Alonsót több támadás érte amiatt, hogy a boxutca bejáratánál, egy igen agresszív manőverrel ment el csapattársa, Felipe Massa mellett, kis híján kiszorítva a pályáról a brazilt. A spanyol versenyző azonban nem tulajdonít ennek különösebb jelentőséget, szerinte minden a legnagyobb rendben volt az előzéssel.

„Hogy mi volt azzal az előzéssel, mikor elmentem Felipe mellett?” – tette fel magának a kérdést a kétszeres világbajnok, melyre azonnal válaszolt is.

„Ha nem a csapattársam lett volna, akkor valószínűleg most nem is beszélnénk róla. Számomra az egy teljesen normális manőver volt, és ez nem nyomja rá a bélyegét a kapcsolatunkra.”

Bár a Ferrari elvesztette a vezetést mindkét bajnokságban, miután az elmúlt futamok nem úgy alakultak számára, ahogy a szezonnyitón aratott kettős győzelme után szerette volna, Alonso nem aggódik a folytatás miatt.

Hirdetés

„Megvan bennünk a potenciál, és bízunk abban, hogy lesznek olyan átlagos versenyek, mint a bahreini volt” – folytatta. „Nagyon jól kezdődött számunkra a bajnokság, bizonyítottuk, hogy minden típusú pályán versenyképesek vagyunk, és mindenünk megvan a vb-cím megszerzéséhez.”

„Egyértelmű, hogy több pontot kell szereznünk, és javítanunk kell az időmérőn mutatott teljesítményünkön. A McLaren megérdemli a vezető pozíciót, mert bár nem nekik van a legjobb autójuk, minden alkalommal ők hozzák ki belőle a maximumot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!