Megosztás:

Alonso: A megbízhatóság jó, teljesítmény kell

A spanyol szerint a dobogó sem elképzelhetetlen cél az idei évre.
A spanyol szerint a dobogó sem elképzelhetetlen cél az idei évre. © McLaren Honda

A megbízhatóság tekintetében rengeteget fejlődött a McLaren Honda csapata tavalyhoz képest, de a teljesítményen még sokat kell javítani – ezt nyilatkozta Fernando Alonso, a Forma-1 kétszeres világbajnoka.

Alonso 2015-ben 18 futamból mindössze 11-et tudott befejezni, reményei szerint azonban az új, MP4-31-es versenygép az előttünk álló idényben jóval megbízhatóbban teljesít majd.

„Azt hiszem, a megbízhatóság tekintetében óriási előrelépés várható. Drámai módon meg kellett változtatnunk az erőforrás bizonyos részeit, más filozófiát kellett választanunk, hogy javítsunk a megbízhatóságon” – mondta a spanyol, majd hozzátette, a teljesítményt tekintve van még hová fejlődni.

„Ami a teljesítményt illeti, még sokat kell kihoznunk a motorból, mert egy kicsit konzervatívak voltunk azért, hogy megbízható legyen az erőforrás. Egy kicsit jobban el kell kezdenünk feszegetni a határokat. Szóval megpróbálunk javítani a teljesítményen az első pár futamon.”

Bár a győzelmekért szinte biztosan nem harcolhat a McLaren idén, Alonso szerint a dobogós helyekhez közel kerülhetnek.

„Azt gondolom, év elején nehéz dolgunk lesz még, hiszen a téli tesztek után még azért hiányzik a teljesítmény. De a bajnokság nagyon hosszú – 21 futamunk lesz 10 hónap alatt. Meggyőződésem, hogy a fejlesztési ütem óriási lesz, és szerintem a dobogó is elérhető lesz majd – de ennél mi többre vágyunk.”

„Lépésről lépésre haladunk, de a csapat számára, illetve számomra is a bajnoki cím a végső cél. Az idei év rettentő nehéz lesz, de muszáj fejben tartanunk a céljainkat.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone azt reméli, a Ferrari csapata 2016-ban...

Hozzászólások

( komment)