Megosztás:

Alonso: Megfordult a fejemben, hogy itt hagyom az F1-et

Alonso elismerte, egy kicsit kiábrándult a Forma-1-ből.
Alonso elismerte, egy kicsit kiábrándult a Forma-1-ből. © McLaren

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso elismerte, megfordult a fejében az, hogy befejezi pályafutását a királykategóriában, és egy másik sorozatban próbál szerencsét.

A spanyol versenyző végül megállapodott a McLarennel, így 2018-ban még biztosan a Forma-1-ben folytatja a versenyzést.

Sőt, Alonso saját bevallása szerint hosszú távra szóló megállapodást kötött a brit istállóval, így nem kizárt, hogy még évekig a száguldó cirkusz tagja lett.

A döntés azonban nem volt egyszerű – főleg azok után, hogy Alonso tavasszal belekóstolhatott az oválversenyzésbe, amikor rajthoz állt a legendás Indianapolis 500-on.

„Amikor május végén visszatértem az Indy 500-ról, nem voltam biztos abban, hogy folytatni akarom a Forma-1-ben” – ismerte el a kétszeres világbajnok. „Ezek nem voltak mély érzések, de attól még ott voltak.”

Alonso elismerte, több csapattal is tárgyalt, mielőtt aláírta új szerződését a McLarennel: „Olyanokkal is, melyek versenyeket nyertek. A szívem viszont azt súgta, hogy maradjak a McLarennél.”

„Úgy gondolom, hogy a McLaren jobban fel van készülve arra, hogy a győzelmekért és világbajnoki címekért harcoljon. Számomra egyértelmű, hogy a McLaren a Renault-val képes lesz egy győztes autó megépítésére. A Forma-1 meglehetősen átlátszó. Pontosan tudjuk, hogy melyik pálya melyik kanyarjában veszítünk jelenleg időt.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Mókás jelenet zajlott le a Forma-1-es Amerikai Nagydíj szombati szabadedzésén.

Hozzászólások

( komment)