Alonso megpróbál nem gondolni a bajnoki címre - F1VILÁG.HU

Alonso megpróbál nem gondolni a bajnoki címre

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy hosszú idő óta ismét vezeti a bajnokságot, Fernando Alonso nem gondol arra, hogy már a jövő hétvégén megszerezheti a vb-címet a Brazil Nagydíjon, ahol előző két trófeáját is begyűjtötte.



Annak ellenére, hogy hosszú idő óta ismét vezeti a bajnokságot, Fernando Alonso nem gondol arra, hogy már a jövő hétvégén megszerezheti a bajnoki címet a Brazil Nagydíjon, amire ugyanúgy készül, mint a többi megmérettetésre.

A Ferrari spanyolja 11 ponttal vezeti a bajnokságot a második helyen álló Mark Webber előtt, miközben már csak két futam van hátra az idei szezonból.

Mindez azt is jelenti, hogy Alonso az egyetlen versenyző, akinek esélye van arra, hogy már a következő futamon elhódítsa a bajnoki címet, ráadásul előző két elsőségét is Brazíliában szerezte meg, tehát különleges érzésekkel utazik majd a helyszínre.

A spanyol versenyző azonban kijelentette, hogy továbbra is a földön jár, és tisztába van azzal, hogy nem lesz könnyű dolga a hajrában, hiszen ellenfelei nagyon erősek, így az utolsó két megmérettetésen még bármi megtörténhet.

„Természetesen nagyon szép emlékeim vannak erről a pályáról, hiszen itt szereztem meg mindkét bajnoki címemet, 2005-ben és 2006-ban” – mondta Alonso a Ferrari hivatalos weboldalán közzétett nyilatkozatában.

„Minden egyes alkalommal, mikor Sao Paulóba megyek, különleges érzések kavarognak bennem, és a légkör mindig fantasztikus. Azonban nem akarok arra gondolni, hogy a történelem harmadszor is megismételheti önmagát: tudom, hogy elméletben valóban lehetséges, de ez számomra semmit nem jelent.”

„Ugyanúgy szeretném megközelíteni ezt a versenyt is, mint a többit: csakis saját magunkra fogunk koncentrálni, a földön fogunk járni, megpróbáljuk a lehető legjobb munkát végezni, hibák nélkül, és annak reményében, hogy megverjük riválisainkat.”

„Már korábban is elmondtam, és ismét elmondom: a matematikával majd csak a szezonzárón, Abu Dhabiban fogunk foglalkozni.”

Hirdetés

Alonso azt is elmondta, hogy az új pontrendszer miatt előnye nem olyan nagy, mint az elsőre látszik, így egy pillanatig sem lehet nyugodt, ám annak nagyon örül, hogy sikerült az élre állnia, és őt üldözik, nem pedig ő üldöz másokat.

„Először tértem vissza a bajnokság élére az Ausztrál Nagydíj óta, ami a szezon második állomása volt” – folytatta a kétszeres világbajnok, aki az elmúlt négy versenyen három győzelmet aratott, mellyel megfordította a helyzetet.

„Azonban az új pontrendszer és a különbségek miatt nem érezhetjük magunkat biztonságban, ugyanis az idei évben többször, legutóbb pedig Koreában is láthattuk, hogy a helyzet egyik pillanatról a másikra drasztikus fordulatot vehet, és egy verseny leforgása alatt minden megváltozhat.”

„A legjobb tudásunkat kell nyújtanunk, és minden kínálkozó lehetőségre le kell csapnunk. Az viszont, hogy mi állunk az élen, komoly előnyt jelent, hiszen elég csak azzal foglalkoznunk, hogy legközelebbi riválisaink előtt végezzünk, a matematikát pedig elfelejthetjük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!