Alonso miatt változtathatnak az endurance-vb versenynaptárán

Fotó: McLaren
Circuit of the Americas, Austin, Texas, United States of America. Sunday 22 October 2017. Fernando Alonso, McLaren. Photo: Steven Tee/McLaren ref: Digital Image _O3I4916 USAGP2017

Könnyen elképzelhető, hogy Fernando Alonso szereplése miatt változtatnak az Endurance-világbajnokság (WEC) idei versenynaptárán.

A kétszeres világbajnok és F1-es csapata, a McLaren a héten jelentette be, hogy Alonso a Forma-1-es versenyek mellett a WEC futamain is elindul az előttünk álló idényben.

Alonso viszont az endurance-vb japán versenyén nem lehetne ott a rajtrácson, a verseny ugyanis időben ütközik a Forma-1-es Amerikai Nagydíjjal.

Most úgy hírlik, mégis sikerülhet megoldást találni – lehet, hogy változtatnak a WEC következő idényre tervezett programján.

A Motorsport.com azt írja, a Fuji Speedway vezetősége – mely pálya az Alonsót foglalkoztató Toyota tulajdonában áll – arra kérte a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), hogy változtasson a japán verseny időpontján, hogy azt ne október 21-én, hanem október 14-én tartsák.

Egy ilyen módosítással lehetővé válna, hogy Alonso ott legyen az Endurance-világbajnokság japán versenyén, így a spanyol az összes 2018-as WEC-futamon rajthoz állhatna.

A sorozat szervezői egyébként épp azért tették egy héttel későbbre a japán versenyt, mert október 14-én ütközött volna az IMSA WeatherTech SportsCar Championship versenyével, ahol számos állandó WEC-pilóta rajthoz áll a tervek szerint.

A WEC szervezői egyelőre nem kommentálták a változtatással kapcsolatos híreket.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!