Alonso mihamarabbi javulást sürget

A Ferrari alakulatának azonnal gyorsabbá kell tennie idei versenygépét, ha harcolni akar a bajnoki címért 2011-ben – állítja a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki továbbra is hisz a feltámadásban.


A Ferrari alakulatának azonnal gyorsabbá kell tennie idei versenygépét, ha harcolni akar a bajnoki címért 2011-ben – állítja a csapat kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki továbbra is hisz a feltámadásban.

A csapat számára kiábrándítóan indult a szezon, és noha a Török Nagydíjon Alonso dobogóra állhatott, múlt hétvégén, Spanyolországban ismét küszködött a Ferrari.

A maranellói gárda komoly átszervezéseket hajt végre csapaton belül, ennek első lépéseként távozott posztjáról az alakulat technikai igazgatója, Aldo Costa, helyét pedig a McLaren-Mercedestől érkezett Pat Fry vette át.

„Nos, való igaz, átszervezésekre van szükségünk csapaton belül, és meggyőződésem, hogy ez rendkívül gyorsan meg fog történni, mert nem veszíthetünk időt” – mondta Alonso szerdán, Monte-Carlóban.

„Azonnal egy gyorsabb autóra van szükségünk, hogy a bajnoki címért harcolhassunk, és majd meglátjuk, mit tehetünk. Jövőre jobb teljesítménnyel kell kezdenünk, mert 2010-ben, és idén, 2011-ben úgy tűnik, nagyon sok pontot veszítettünk a bajnokság elején.”

Alonso hozzátette, továbbra is hisz abban, hogy megnyerheti a bajnoki címet 2011-ben, az azonban tény, hogy már a következő versenyeken elő kell állniuk valamivel.

„Az egyik legfontosabb dolog, hogy öt versenyen vagyunk túl, mindössze ötöt teljesítettünk. Senki sem mondhat búcsút a bajnokságnak öt verseny után. Magabiztosnak kell lennünk, hinnünk kell abban, hogy javítani tudunk a helyzeten és hogy jó eredményeket érhetünk el.”

„Továbbra is optimista vagyok, hiszem, hogy megfordíthatjuk a helyzetet, noha igaz, hogy azonnal szükségünk van egy versenyképes autóra. Jelen pillanatban túlságosan küszködünk ahhoz, hogy a bajnoki cím esélyesei legyünk. Ugyan még bőven van időnk, de a következő futamokon már versenyképesebb autóra lesz szükségünk.”

A 29 éves versenyző hozzátette, egyetért a csapatfőnök Stefano Domenicali döntésével, miszerint átszervezi a gárda technikai részlegét, és meggyőződése, hiszen meggyőződése, hogy ez javára válik majd a csapatnak.

„Mi hiszünk abban, amit a csapat tesz, és teljesen megbízunk Stefano döntéseiben. Minden, amit elmondhatok, hogy nagyon pozitív légkör uralkodik a csapaton belül, ez pedig előrelépés. Minden döntés a csapat érdekében születik, és meggyőződésem, hogy ez is a javunkat szolgálja majd.”

„Nehezen indult a szezon, nem volt jó az autó teljesítménye, most pedig reagálnunk kell, szükségünk van valamire, hogy irányt váltsunk, és talán ez volt a legjobb dolog, és remélhetőleg a jövőben sokkal versenyképesebbek lehetünk majd.”

Alonso – aki a legutóbbi versenyt körhátrányban fejezte be – bízik abban, hogy Monacóban versenyképesebbek lesznek majd, és értékes pontokat gyűjthetnek a szűk utcai pályán.

„Azt hiszem, Spanyolországban nem voltunk versenyképesek, de ez egy teljesen más pálya, szóval a tőlünk telhető legjobbat próbáljuk nyújtani. Az aerodinamika talán nem olyan fontos itt, szóval remélhetőleg jó hétvégénk lesz és sok pontot gyűjtünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!