Alonso: Mindenben győzni akarok, amit csinálok! - F1VILÁG.HU

Alonso: Mindenben győzni akarok, amit csinálok!

HIRDETÉS
Albert Park, Melbourne, Australia.
Friday 23 March 2018.
Fernando Alonso, McLaren.
Photo: Steven Tee/McLaren
ref: Digital Image _2ST0216

A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso elárulta, nem a versenyhétvégék voltak a legnehezebbek számára az elmúlt három évben, hanem a futam közti időszakok.

Alonso és csapata, a McLaren kiábrándítóan szerepelt a Honda motorjaival az elmúlt idények során, a brit istálló azonban idén visszatérhet a helyes útra, 2018-ban ugyanis már a Renault erőforrásait használja a Forma-1-ben.

Alonso elárulta, nehezen élte meg az elmúlt éveket, egy dologban azonban mindig következetes volt: soha nem adta fel az álmait.

„Hogy őszinte legyek, nem volt könnyű. Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek” – mondta a spanyol versenyző az F1 Racing magazinnak adott interjújában.

„Nem a versenyhétvégéken, hiszen amint túlvagy az edzéseken, elkezdesz egyeztetni a mérnökökkel, készülsz az időmérőre, és a sportember felébred benned, és készen állsz bármilyen kihívásra.”

„A versenyek között volt igazán nehéz. Keményebben kellett ösztönöznöm magam, hogy koncentrált legyek és játékban maradjak.”

„Nem szeretek veszíteni – én győzni akarok mindenben, amit csinálok az életben, nem csupán a motorsportban. Szóval valahányszor hazaértem vasárnap este egy versenyről, nem voltam boldog.”

„Mindig arra gondoltam, hogy változni fognak a dolgok a következő futamra, szerzünk pár pontot és jobbak leszünk – még ha tudtam is, hogy ez nem teljesen igaz. Folyamatosan ilyen érzések voltak bennem, nem hagytam abba az álmodozást. Mindig ki voltam éhezve a győzelemre, szóval nem volt olyan nehéz motiválni magam.”

Alonso Ausztráliában egy 5. hellyel kezdett, úgy tűnik tehát, a McLaren valóban erősebb lehet az előttünk álló évad során.

„Nagyon bízom abban, hogy idén fordul majd a kocka, és visszatérünk oda, ahová a McLaren tartozik, és sikeresek leszünk. Általában a McLaren még egy rossz idényben is a 3. vagy 4. helyen végzett a konstruktőrök között – de soha nem a 9. pozícióban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!