Alonso: Mindenki jobban tudja, hova kellett volna szerződnöm - F1VILÁG.HU

Alonso: Mindenki jobban tudja, hova kellett volna szerződnöm

HIRDETÉS

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint utólag könnyű okosnak lenni a pályafutása során meghozott döntésekkel kapcsolatban – a spanyol nem bánja, hogy nem szerződött le annak idején a Red Bullhoz.



A kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso szerint utólag könnyű okosnak lenni a pályafutása során meghozott döntésekkel kapcsolatban – a spanyol azt sem bánja, hogy nem szerződött le annak idején a Red Bullhoz.

Alonso a Renault-val 2005-ben és 2006-ban lett világbajnok, jelenleg pedig a McLaren csapatát erősíti, mely a Hondával való újraegyesülés után meglehetősen gyenge formát mutat a száguldó cirkuszban.

Sokak szerint Alonso rendre rossz döntéseket hoz pályafutása során – a Ferraritól például 2014 végén távozott, egy évre rá pedig az olasz istálló Sebastian Vettel révén három futamot is nyert, igaz, a bajnoki címért nem tudott harcba szállni a Mercedesszel szemben.

Alonso azt mondja, semmi alapja nincs azoknak a véleményeknek, melyek szerint amint távozik egy csapattól, az elkezd jobb formát mutatni, és nem gondolja úgy, hogy rossz döntéseket hozott az F1-ben.

A spanyol elárulta, annak idején lehetőséget lett volna a Red Bullhoz szerződni, mely 2010-től kezdett el dominálni a Forma-1-ben.

„Igen, vezethettem volna a Red Bullnál… nos, amikor esélyem volt leszerződni hozzájuk, akkor a Red Bull még csak egy energiaital-gyártó volt” – mondta a kétszeres világbajnok az AS című spanyol sportlapnak.

„Ott volt a Mercedes is, de amikor például Michael [Schumacher] visszatért a Forma-1-be és leszerződött velük, mert egy jó projekt volt, igazából a Q3-ba általában nem jutott be utolsó 3 F1-es évében.”

„Úgy tűnik, most mindenkinek van egy kristálygömbje, ami megmondja, mikor kellene leigazolnom egy csapathoz, és ami elárulja azt is, hogy amikor én elhagytam egy csapatot, az elkezdett fejlődni. De szeretném, ha valaki elmagyarázná nekem, hogy amikor én távoztam a Renault-tól 2016-ban, az miért nem szerzett több futamgyőzelmet. Amikor a McLarentől távoztam, Lewis Hamilton megnyerte a következő bajnokságot 2008-ban, de ennyi volt. Többet nem nyertek.”

Hirdetés

„Amikor pedig otthagytam a Ferrarit, ők sem nyerték meg a bajnokságot. Tavaly elbuktak, idén pedig a nulláról indultak. Szóval az az elmélet, miszerint én távozok egy csapattól, és az hirtelen elkezd feljavulni, egyszerűen nem állja meg a helyét.”

Alonso kifejtette, úgy érzi, nem értékelték eléggé 2005-ös és 2006-os bajnoki címeit, mellyel megtörte Michael Schumacher uralmát az F1-ben.

„Ami azt illeti, a Ferrarinál eltöltött időszakom után több tiszteletet kaptam a paddockban és a Forma-1-ben, mint bármikor korábban. Két bajnoki címet nyertem, világbajnok lettem, de hosszú pályafutásom volt. Amikor nyertem ezeket a bajnoki címeket, a Renault nagyon jó volt az első évben a megbízhatóság szempontjából – összehasonlítva a McLarennel. A második évben pedig a Michelin felülmúlta a Bridgestone-t.”

„Az emberek mindig azokról az okokról beszélnek, amik megbújnak egy bajnoki cím mögött, de most már 16 éve vagyok az F1-ben, és egyre kevesebbet beszélnek erről. Most már sokkal jobban tisztelnek, köszönhetően a rengeteg versenynek és a jó teljesítménynek.”

„Az ember néha nyer, máskor veszít.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!