Megosztás:

Alonso mindent kihozott a McLaren-Hondából

Alonso idén először ért célba.
Alonso idén először ért célba. © Honda

Fernando Alonso idén először látott kockás zászlót a McLaren-Hondával. Méghozzá hazai közönség előtt.

A spanyol mindenki meglepetésére a hetedik helyre kvalifikálta magát Barcelonában. Ugyan a pozícióját nem tudta megtartani az amúgy problémás autójával, de legalább sikerült teljesítenie a 66 körös versenyt.

„Nagyon jól sikerült az időmérő, megszereztem a 7. rajthelyet, amit ma azonnal elvesztettem. Sajnos, a motorerő mindig nagyon sokat számít az egyenesekben, így szinte esélyem sem volt.” – mondta Alonso.

A kétszeres világbajnok már a pénteki első szabadedzésen sem tudott kört menni. A harmadik kanyarban leállt alatta a McLaren, így az is csodának számít, hogy az időmérőn ilyen jól szerepelt, és hogy a futamot is tudta teljesíteni. Azt viszont ismételten érzékelte, hogy hiányzik az autójából az erő.

„A futamom is nehezen indult, úgyhogy meg lett pecsételve a sorsunk. Ha az egészet nézzük, viszont elégedett vagyok a hétvégével, nagy gondom nem volt az autóval, mindent ki is hoztam belőle, amit tudtam.”

Alonso úgy gondolja, hogy a kasztnit tekintve az élmezőnyben vannak, de az erő és megbízhatóság még hiányzik.

A következő futamon Monacóban nem indul a spanyol, mert az Indy 500-on próbálja ki magát.

„Ez pályafutásom egyik legnagyobb élménye és egyben legnagyobb kihívása is lesz. Sokat utazom majd, egész éjjel úton leszek. De várom, hogy újra autóba üljek és folytassuk a munkát. Ez az időszak sűrű lesz a számomra, de várom már.”

Alonso nagyon szeret a hazai szurkolók előtt versenyezni, a spanyol zászlót szorítva tette meg levezető körét, ezzel is köszönetet mondva támogatóinak.

„Köszönöm nekik a támogatást és azt is, hogy kitartanak mellettünk. Bízom benne, hogy jobb lesz a helyzet, mire visszatérek. Megteszünk mindent azért, hogy ez így legyen.”

Alonso első Indy 500-as megmérettetését jövő hétvégén élőben a DIGI Sporton tekinthetik meg!

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nagyszerűen szerepelt a vasárnapi Spanyol Nagydíjon a Force India csapata, Sergio Pérez ugyanis...

Hozzászólások

( komment)