Alonso mindent megtesz azért, hogy formába lendüljön - F1VILÁG.HU

Alonso mindent megtesz azért, hogy formába lendüljön

HIRDETÉS

Meglehetősen furcsának titulálta Fernando Alonso februári tesztbalesetét a spanyol útját továbbra is egyengető Flavio Briatore.


Meglehetősen furcsának titulálta Fernando Alonso februári tesztbalesetét a spanyol útját továbbra is egyengető Flavio Briatore.

Fernando Alonso azt mondja, minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a bő két hét múlva esedékes Maláj Nagydíjon újra Forma-1-es versenyautóba ülhessen.

A spanyol versenyző orvosai tanácsára kihagyja a 2015-ös szezon első, most hétvégi futamát, az Ausztrál Nagydíjat azt követően, hogy február 22-én balesetet szenvedett a második előszezoni teszten.

Alonso helyett így Melbourne-ben Kevin Magnussen versenyez majd, a dán tehetségnek azonban várhatóan Malajziában vissza kell adnia a helyét a kétszeres világbajnoknak.

„Természetesen nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy nem csatlakozhatok Jensonhöz [Button] Melbourne-ben, a McLaren-Honda garázsában, de megértem az orvosok tanácsát, és már most keményen tréningezek azért, hogy teljesítsem első versenyem az MP4-30-assal” – nyilatkozta kedden Alonso.

„Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek a jókívánságokért és a támogatásért, mindent megteszek azért, hogy Malajziában ismét versenyautóba ülhessek.”

„Erre a hétvégére pedig a legjobbakat kívánom Kevinnek, tudom, hogy az autó jó kezekben van.”

A kétszeres világbajnok kifejtette, természetesen szorosan figyelemmel kíséri majd a melbourne-i hétvégét, és folyamatosan kapcsolatban lesz a McLarennel.

„Még ha sok kihívással kellett is szembenéznünk a teszteken, nagyon meggyőző érzéseim vannak az autóval kapcsolatban, és alig várom már, hogy átrágjam magam azokon az adatokon, melyeket hétvégén gyűjt majd a csapat – mindezt azért, hogy folytassuk a fejlesztéseket és javítsunk a teljesítményünkön.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!