Alonso: Nagyon gyorsan kopnak az új abroncsok

A Ferrari világbajnoka, Fernando Alonso szerint 2013-ban is komoly szerepet kapnak majd a bajnokság küzdelmei során a Pirelli abroncsai.


A Ferrari világbajnoka, Fernando Alonso szerint 2013-ban is komoly szerepet kapnak majd a bajnokság küzdelmei során a Pirelli abroncsai.

A spanyol versenyző Barcelonában három napot töltött el az F138-as versenygép volánja mögött. Alonso tegnap főként a Pirelli abroncsainak összehasonlításával foglalatoskodott.

A Ferrari versenyzője 97 kört tett meg a spanyol pályán, és végül az élen zárta a napot.

„Csütörtökön a gumikeverékek összehasonlítására koncentráltunk. A lágy gumikkal kezdtünk el dolgozni, és haladtunk a kemény felé délután” – mondta a kétszeres világbajnok.

„A pálya hűvösebb volt, mint szerdán, pláne délelőtt, ami miatt nehéz volt dolgozni az autóval, illetve nem volt egyszerű megtalálni a tapadást. Különféle aerodinamikai konfigurációkat próbáltunk ki, és először módosítgattuk a beállításokat is, hogy megértsük a gumik viselkedését és az elhasználódásukat.”

Alonso elmondta, az új autó remekül reagált a beállítások változtatására, ez pedig rendkívül fontos. A gumik viszont idén is komoly fejtörést okoznak majd.

„Az autó minden változtatásra úgy reagált, ahogy vártuk, és nagyon hasznos volt kipróbálni különféle beállításokat, főként azért, hogy megértsük, milyen irányba haladjunk tovább jövő héten, amikor már jobban odafigyelünk a teljesítményre.”

„Idén is komoly szerepe lesz a megfelelő gumikezelésnek: az idei vegyületek lágyabbak és gyorsabbak, de kevésbé következetesek, ráadásul minden egyes körben hihetetlen gyorsan kopnak.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!