Verstappen vs. Ocon

Alonso: Nehéz lesz a legjobb tíz közé jutnunk

Meglehetősen pesszimistán nyilatkozott a hétvégi Kínai Nagydíjnak otthont adó Sanghajban a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki saját bevallása szerint nem számít arra, hogy a legjobb helyekért harcolhatnak majd vasárnap.


Meglehetősen pesszimistán nyilatkozott a hétvégi Kínai Nagydíjnak otthont adó Sanghajban a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso, aki saját bevallása szerint nem számít arra, hogy a legjobb helyekért harcolhatnak majd vasárnap.

A spanyol versenyző a gyengélkedő Ferrarival nyerni tudott az esős Maláj Nagydíjon, győzelmének hála pedig jelenleg élen áll a bajnoki ponttáblázaton.

Noha a Ferrari több újítással készül a Kínai Nagydíjra, Alonso attól tart, a csapatok közti hierarchia nem sokat változik majd, mivel a riválisok sem ülnek a babérjaikon.

„Malajzia óta semmi nem változott, úgyhogy kemény hétvégét várok. Nem lesznek nagy meglepetések, és ugyan lesznek kisebb újítások az autón, nem várható semmi komoly fejlesztés erre a futamra” – mondta Alonso, majd hozzátette, minden tudásukat latba kell vetni ahhoz, hogy a szombati kvalifikáción a legjobb tíz közé verekedjék magukat.

„Azt hiszem, a többi csapatnál is ugyanez a helyzet, éppen ezért úgy gondolom, nem sok minden változik majd az elmúlt két versenyhez képest. Tehát küszködni fogunk azzal, hogy az időmérőn bejussunk a Q3-ba. A vasárnapot illetően pedig abban bízhatunk, hogy jól rajtolunk majd, és sikerül megfelelően bánni a gumikkal.”

Alonso emellett elmondta, nagyon reméli, hogy Kínában sem pártol el mellőlük a szerencse, és sikerül minden kínálkozó lehetőséget kihasználniuk.

„Bízunk a szerencsében is, hiszen egy fontos tényező, melyről olykor megfeledkezünk. Láthattuk, hogy Ausztráliában és Malajziában is szükség volt rá, hiszen szerencsésnek mondhatom magam, hogy kimaradtam a lökdösődésből az első kanyarban. A győzelemhez egy nagy-nagy csomag szükséges, amelyben bizony ott a szerencse is. Szóval remélem, hogy ezen a hétvégén is a mi oldalunkon áll majd.”

 

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.

Élő közvetítés a Ferrari autóbemutatójáról

Péntek délelőtt mutatja be 2019-es betontorpedóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló prezentációja 10:45 körül kezdődik, az F1VILÁG.HU-n pedig élőben közvetítjük!

Friss hírek