Alonso: Nehéz lesz felülmúlni ezt a tökéletességet - F1VILÁG.HU

Alonso: Nehéz lesz felülmúlni ezt a tökéletességet

HIRDETÉS

Lehetetlen lesz jövőre megismételni azt a tökéletességet, mellyel 2012-ben egészen a végsőkig harcban tudott maradni a világbajnoki címért – állítja Fernando Alonso, aki biztos benne, a Ferrari bajnok lehet 2013-ban.



Lehetetlen lesz jövőre megismételni azt a tökéletességet, mellyel 2012-ben egészen a végsőkig harcban tudott maradni a világbajnoki címért – állítja Fernando Alonso, aki biztos benne, a Ferrari képes lehet arra, hogy felülkerekedjen ellenfelein 2013-ban.

Alonso a nehéz idénykezdet – és a vártnál gyengébb autó – ellenére egészen az évadzáró Brazil Nagydíjig harcban volt az elsőségért, és végül mindössze 3 ponttal maradt alul a Red Bull címvédőjével, Sebastian Vettellel szemben.

A spanyol elképesztő szezont produkált 2012-ben: a húsz versenyen tizenhárom alkalommal állt fel a dobogóra, és mindössze kétszer – Belgiumban és Japánban – esett ki – mindkét alkalommal egy elsőkörös baleset miatt.

Alonso szerdán a Ferrari főszponzora, a Santander madridi médiarendezvényén elmondta, lehetetlen lesz megismételni ezt a tökéletességet 2013-ban.

„Azt gondolom, az idei év tökéletes volt. Gyakorlatilag lehetetlen lesz ezt megismételni pályafutásom során” – mondta a spanyol, majd elismerte, idén olyan rosszul kezdték a szezont, hogy azt 2013-ban képtelenség lesz alulmúlni.

„Ennél rosszabbul lehetetlen lesz nekivágni a szezonnak. A jerezi előszezoni teszten 2,5 másodperces lemaradásban voltunk, amikor először vittük pályára az autót. Szóval lehetetlen lesz ennél gyengébben kezdeni – úgyhogy jobb idénykezdetben bízom.”

„Mindazonáltal biztosra veszem, hogy az évad elején a Red Bull lesz a favorit. Jelentős dominanciával fejezték be az idei szezont, és nem nagyon változnak a szabályok. Előnyük 7-8 tizedmásodperc volt, így most két hónapunk van arra, hogy felzárkózzunk, ami nem lesz könnyű. Sok munka vár ránk, de jobb kiindulóponttal rendelkezünk, mint legutóbb.”

Alonso a lemaradás ellenére biztos abban, a Ferrari képes lehet arra, hogy átvegye az uralmat a mezőny felett 2013-ban.

Hirdetés

„Nagyon bízom bene. Minden csapat célja ez. Szeretne első és másodikként zárni az időmérőn, és aztán megismételni ezt a vasárnapi futamon. Néhány csapatnak ez sikerült nemrégiben. A McLaren megcsinálta, a Red Bull is az elmúlt években, és még a Lotus versenyzői is álltak egyszerre a dobogón. Jövőre megpróbáljuk mi is elérni azt, amit szeretnénk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!