Alonso: Nehéz lesz megszerezni a második helyet

Fernando Alonso úgy érzi, nagyon nehéz lesz megszerezni a második helyet a bajnokságban, jóllehet a dobogón ünnepelhetett a hétvégi Indiai Nagydíjon.


Fernando Alonso úgy érzi, nagyon nehéz lesz megszerezni a második helyet a bajnokságban, jóllehet a dobogón ünnepelhetett a hétvégi Indiai Nagydíjon.

A Ferrari spanyol versenyzője a harmadik pozíciót szerezte meg Sebastian Vettel és Jenson Button mögött, mellyel a brit pilóta 13 pontra növelte előnyét vele szemben két futammal a szezon vége előtt.

Bár a különbség már nem olyan nagy, mint korábban volt, Alonso tisztában van azzal, hogy a Ferrari jelenleg lassabb, mint a Red Bull és a McLaren, ezért is gondolja úgy, hogy nagyon nehéz lesz megverni Buttont a második helyért.

„Nagyon örülök annak, hogy sikerült felállnom a dobogóra az első Indiai Nagydíjon és egy újabb trófeát vihetek magammal haza” – mondta a kétszeres világbajnok.

„A verseny után még van esélyem a bajnokság második helyére, azonban nagyon nehéz lesz, hiszen a McLaren kiváló formában van, jóllehet előnye csak 13 pont. Tisztában vagyunk azzal, hogy papíron a két Red Bull és a két McLaren mögött vagyunk, ám ha valami szokatlan történik, akkor felállhatunk a dobogóra, ahogy azt ma is tettük.”

„A csapat fantasztikusan dolgozott, képes volt megoldást találni a szárnyproblémára, amit csak húsz perccel a verseny kezdése előtt észleltünk. A rajtnál nem tudtam túl jól eljönni, Buttonnak sikerült megelőznie az első kanyarban, amit szélesen vettem.”

„Ezt követően megpróbáltam minél közelebb maradni (Mark) Webberhez és mikor lassított, lopni tudtam a távolságot, majd utolsó kiállásom után elé tudtam kerülni, mivel később hajtottam ki a bokszba. Szóval megérte türelmesnek lenni.”

Alonso azt is elmondta, hogy vegyes érzelmek kavarogtak benne a dobogón, hiszen nem tudta elfelejteni az elmúlt két hétben történteket, mikor a motorsport két kiválóságát, az IndyCar bajnokát, Dan Wheldont és a MotoGP sztárját, Marco Simoncellit elvesztette.

„Egy különleges nap volt a mai. Örültem annak, hogy a dobogón lehetek, de nem tudtam figyelmen kívül hagyni a szomorúságomat, ami már napok óta tart, mivel elveszítettük két kollégánkat, két különleges embert – Dan Wheldont és Marco Simoncellit.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!