Verstappen vs. Ocon

Alonso: Nehéz lesz nyerni

Fernando Alonso, a Ferrari versenyzője nem bízza el magát a pénteken mutatott tempóját követően, de reméli, hogy a legjobb helyekét harcolhatnak vasárnap.


Fernando Alonso, a Ferrari versenyzője nem bízza el magát a pénteken mutatott tempóját követően, de reméli, hogy a legjobb helyekét harcolhatnak vasárnap.

Alonso úgy gondolja, az autó biztosan versenyképes lesz Barcelonában, de tudja, hogy a hétvége további részét is probléma nélkül kell teljesítenie ahhoz, hogy igazán jó eredményt érhessen el.

„Úgy gondolom, még hosszú út áll előttünk az időmérő edzésig, és sajnos az első szabadedzés szinte kimaradt az eső miatt. De ez mindenki számára ugyanolyan probléma, de fontos információkat nem kaptunk meg emiatt” – nyilatkozta a spanyol.

„Az autó versenyképesnek tűnik a hosszú etapokon is, szóval ez egy pozitív kezdet. De volt már számos pozitív kezdetünk, és aztán azt láttuk az időmérőn, hogy a Mercedes szárnyal, vagy a Red Bull van mindenki előtt.”

A Ferrari világbajnoka 2006 óta nem tudott a Spanyol Nagydíjon a dobogó legfelső fokára állni, így elmondta, egy igazi álom válna valóra azzal, ha vasárnap győzni tudna.

„Ez még mindig egy álom. Nagyon nehéz nyerni, különösen a hazai közönséged előtt. Sok dolognak össze kell jönnie hozzá, kezdve a holnapi időmérővel.”

„Tudjuk, hogy milyen fontos, hogy az első két sor valamelyikéből rajtoljunk itt, Barcelonában. Talán az élmezőnyben vagyunk, de lehetünk elsők is, három tizedmásodperces lemaradással viszont akár nyolcadikak is.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek