Alonso: Nehezen indult, de jól végződött a nyitónap - F1VILÁG.HU

Alonso: Nehezen indult, de jól végződött a nyitónap

HIRDETÉS
Fotó: McLaren

Problémákkal indult az Ausztrál Nagydíj Fernando Alonso és a McLaren számára, végül azonban ezeket sikerült megoldani a melbourne-i nyitónapon.

A brit istállót kipufogóval kapcsolatos gondok hátráltatták a nyitóedzésen, a második tréningen azonban sikerült visszanyerni az elveszítette pályaidőt, így Alonso is elégedetten nyilatkozhatott a nap végén.

„Jó volt újra versenyhangulatba kerülni, és remek érzés ismét a pályán lenni az összes autóval együtt a meglehetősen magányos téli tesztek után, ahol minden csapat csak egy versenygéppel dolgozhatott, ráadásul üres lelátók előtt” – kezdte a pénteki értékelést a spanyol versenyző.

„Mivel ez volt a szezon első napja, sok mindent szerettünk volna letesztelni. Holnaptól kezdve viszont változékonyak lesznek az időjárási körülmények, szóval óvatosnak kell lennünk a gyűjtött információk kapcsán.”

„Az első edzésen veszítettünk egy kis időt bizonyos problémák miatt, de a második edzésen vissza tudtunk nyerni mindent. Most ki kell elemeznünk mindent, hogy a legjobbat hozzuk ki a csomagunkból. Az időjárás mindenkit érint majd, és hozzászoktunk a változékony körülményekhez itt, szóval remélhetőleg minden lehetőséget maximalizálni tudunk.”

Alonso mindkét edzésen a 8. legjobb időt autózta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!