Alonso: Nekünk nincs vesztenivalónk - F1VILÁG.HU

Alonso: Nekünk nincs vesztenivalónk

HIRDETÉS

Mindent egy lapra feltéve fog versenyezni a 2012-es szezon utolsó versenyén, Brazíliában a Ferrari bajnokesélyes versenyzője, Fernando Alonso.


Mindent egy lapra feltéve fog versenyezni a 2012-es szezon utolsó versenyén, Brazíliában a Ferrari bajnokesélyes versenyzője, Fernando Alonso.

A spanyol pilóta 13 pontos hátránnyal érkezett meg Sao Paulóba, célja pedig nem mást, minthogy dobogóra álljon a vasárnapi szezonzárón.

Alonsónak legalább 14 ponttal kell többet szereznie hétvégén, mint a tabellán élen álló red bullos Sebastian Vettel.

„Jó volna dobogóra állni és szerezni legalább 15 pontot, és majd amikor átszeljük a célvonalat, meglátjuk, Seb hol áll éppen – aztán majd elkezdünk számolgatni” – mondta Alonso Brazíliában.

„A prioritás az, hogy dobogóra álljunk, hiszen ez lehetőséget biztosítana arra, hogy több pontot szerezzünk, mint 13, utána pedig majd várnunk kell a Red Bull eredményére. Nem a mi kezünkben van a dolog, nincs sok vesztenivalónk. Ha végül ő nyer, rendben van. Majd jövőre megpróbáljuk.”

Alonso elmondta, mivel a bajnokság nem teljesen az ő kezükben van, nincs rajtuk olyan nagy nyomás.

„A nyomás mindig rajtunk van, de ezúttal kevesebb, mint más alkalmakkor, kevesebb, mintha vezetnénk a bajnokságot. Nekünk nincs mit vesztenünk.”

„A második helyen érkeztünk meg ide, az elmúlt néhány futamon pedig a hetedik helyre kvalifikáltuk magunkat, szóval elég nehéz lesz behozni a 13 pontos lemaradást. Ha szokványos dolgok történnek, másodikként zárjuk a bajnokságot, ha viszont valami különleges, akkor nyerünk. Nem a mi kezünkben vannak a dolgok, szóval sokkal kisebb a nyomás.”

A kétszeres világbajnok hozzátette, nem számít komoly előrelépésekre hétvégén, hiszen – bár lesznek újítások a Ferrarin – az erőviszonyok nagyjából ugyanúgy alakulnak majd, mint az elmúlt versenyeken.

Hirdetés

„Nincsenek mágikus dolgok, amiket felrakhatunk az autóra öt nap alatt. Abu Dhabiban hetedikek voltunk az időmérőn, Austinban kilencedikek, szóval ezek a pozíciók lennének normálisak itt is, de remélhetőleg sikerül jobb munkát végeznünk.”

Alonso emellett beszélt arról is, úgy érzi, ha idén elveszíti a világbajnoki címet, a jövőben még lesz lehetősége arra, hogy harmadszor is begyűjtse a trófeát.

„Nagyon remélem. 31 éves vagyok, és még mindig érzem, hogy vannak lehetőségeim. A következő legalább négy-öt évben a Ferrarinál leszek még, ez a csapat pedig mindig megadja a lehetőséget arra, hogy a bajnoki címért harcolj.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!