Alonso nem akar a Red Bullhoz csatlakozni - F1VILÁG.HU

Alonso nem akar a Red Bullhoz csatlakozni

HIRDETÉS

Fernando Alonso nem kíván a Red Bull istállóhoz csatlakozni a jövő évben, és teljes mértékben elkötelezett jelenlegi munkaadója, a Ferrari iránt, állítja menedzsere, Flavio Briatore.


Fernando Alonso nem kíván a Red Bull istállóhoz csatlakozni a jövő évben, és teljes mértékben elkötelezett jelenlegi munkaadója, a Ferrari iránt, állítja menedzsere, Flavio Briatore.

Azt követően, hogy a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon felreppent a hír, miszerint a spanyol versenyző jó eséllyel pályázik Mark Webber megüresedő versenyzői ülésére a Red Bullnál, sokan szinte már elkönyvelték, hogy Alonso jövőre Sebastian Vettel csapattársaként fog versenyezni.

Briatore azonban elmondta, hogy Alonso semmi mást nem akar jobban, mint bajnoki címeket nyerni a Ferrarival, és egy cseppet sem lehet meglepődni azon, amit védence mondott, ami után a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo kikelve önmagából, rendre utasította versenyzőjét.

„Fernandónak szerződése van, és a szerződéseket tiszteletben kell tartani” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sportnak. „Versenyzőm nem érez extra nyomást magán, hogy a Red Bullhoz csatlakozzon.”

„Az pedig teljesen normális egy versenyzőtől, hogy versenyképes autót szeretne, és a csapatnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy ezt biztosítani tudja számára. Ennyi az egész.”

„Alonso soha nem mondta, hogy távozni akar. A Ferrari-Alonso páros továbbra is győztes egységet alkot.”

Briatore azt is elmondta, hogy védence készen áll arra, hogy egy versenyképes csapattársat kapjon, ha a Ferrari végül úgy dönt, hogy Felipe Massát lecseréli 2014-re.

„Fernandónak soha nem volt problémája azzal, ha versenyeznie kell valakivel. Olyan, mint Senna. Ayrton mindig azt mondta, hogy bárkit mellé ültethetnek. Ez is mutatja az erejét” – folytatta az üzletember, aki hozzátette, Alonsónak nem Lewis Hamiltonnal volt problémája 2007-ben, mikor a McLarennél versenyzett, sokkal inkább az hozta ki a konfliktusokat, ahogyan a csapatot irányították.

„Ez azért volt, mert a McLaren mindent megtett azért, hogy konfliktushelyzeteket idézzen elő. Egy élcsapatnak meg kell tudnia oldani az ilyen helyzeteket és képesnek kell lennie arra, hogy két erős versenyzőt menedzseljen.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso nem akar a Red Bullhoz csatlakozni
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!