Verstappen vs. Ocon

Alonso nem bánná, ha esne a Magyar Nagydíjon

Fotó: McLaren

Elégedetten zárta a 33. Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki edzésnapját a kétszeres világbajnok Fernando Alonso. A McLaren versenyzője a 12. legjobb időt autózta, és nem bánná, ha hétvégén egy kis eső is megbolondítaná a játékot.

Alonso és csapata a délelőtti tréningen számos aerodinamikai tesztet elvégzett, délután pedig már a beállítások finomításával, és persze a hosszú etapokkal foglalatoskodtak.

A spanyol versenyző a nap végén elárulta, igyekeztek minél többet tanulni, hogy jól felkészülten guruljanak majd pályára a szombat délutáni időmérőn.

„Pozitív napunk volt, az első edzésen sok aerodinamikai tesztet végrehajtottunk, a második edzésen pedig a gumikeverékeket hasonlítottuk össze, próbáltunk adatokat gyűjteni” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Elég meleg volt ma, az aszfalt hőmérséklete 60°C körül volt a második edzésen, ami azt hiszem, rekord. Meglátjuk, mit találhatunk holnapra.”

Arra a kérdésre, hogy hűvösebb aszfaltot szeretne-e szombatra, Alonso elárulta, inkább egy kis esőre vágyna: „Az aszfalthőmérséklet sok mindenen nem változtat, az mindenkit ugyanúgy érint. Az viszont igaz – ahogy Hockenheimben is láttuk –, hogy egy kis eső mindig tartogat némi akciót. A versenyen is elég trükkös volt a helyzet, változatos stratégiákat láttunk. Talán ez az, amit látni szeretnénk holnap, illetve vasárnap. A középmezőny a nyirkos aszfaltot mindig szívesebben látja.”

A McLaren pilótája hozzátette, reméli, sikerül még javítani az autó egyensúlyán szombatra.

„Az autó beállításai, illetve egyensúlya nem volt ideális ma, sokkal jobb teljesítményt tudunk még kihozni az autóból, ha megtaláljuk a megfelelő balanszt. Ma némi alulkormányzottsággal küszködtünk, úgyhogy gyorsulhatunk még. Persze oda kell figyelnünk a pályahőmérsékletre, illetve a körülményekre, hiszen ez a pálya folyamatosan fejlődik: minél több rajta a gumi, annál gyorsabb. Holnap tehát egy más pálya vár ránk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek