Alonso: Nem biztos, hogy elkészülünk Melbourne-re - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem biztos, hogy elkészülünk Melbourne-re

HIRDETÉS

A McLaren-Honda spanyol világbajnoka, Fernando Alonso egyáltalán nem biztos abban, hogy csapata képes lesz 100 százalékig felkészülni az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra.


A McLaren-Honda spanyol világbajnoka, Fernando Alonso egyáltalán nem biztos abban, hogy csapata képes lesz 100 százalékig felkészülni az évadnyitó Ausztrál Nagydíjra.

A wokingi gárdát Jerezben, illetve ezen a héten, Barcelonában is számos technikai probléma hátráltatta, Eric Boullier, az istálló versenyigazgatója pedig úgy nyilatkozott, nagyjából 50 százaléknyi lemaradásban vannak tervezett programjukhoz képest.

Alonso pénteken 59 kört tett meg az MP4-30-as versenygéppel, újságíróknak nyilatkozva azonban elmondta, lassan kifutnak az időből, így valószínű, hogy tudnak teljes mértékben felkészülni a jövő hónapban esedékes melbourne-i idénynyitóra.

„Úgy érkezünk meg Ausztráliába, hogy bárcsak júniusban vagy júliusban lenne a verseny – de márciusban tartják, és fogalmam sincs, hogy teljes mértékben fel tudunk-e készülni a hétvégére” – mondta Alonso, aki a Ferraritól érkezett a McLarenhez.

„Abban azonban egészen biztos vagyok, hogy a tőlünk telhető legjobb formát nyújtjuk majd. Az ausztráliai futamig már csak 6 tesztnap van hátra, szóval ideje összeszednünk magunkat, el kell kezdenünk ismerkedni az autóval.”

„Pénteken volt néhány új elemünk, szombaton pedig még több lesz. Már csak 20 nap van hátra Ausztráliáig – majd meglátjuk, mennyire tudunk felkészülni, de elégedett vagyunk az elért fejlődéssel.”

Alonso

Alonso pénteki legjobb körideje 1,3 másodperccel maradt el az élen végző Daniel Ricciardo legjobbjától, a McLarennél azonban a korábban felmerült problémák miatt egyáltalán nem járatták 100 százalékon a Honda-motort.

„Ma végre mindannyiunk számára világossá vált, hogy jó irányba haladunk” – folytatta a kétszeres világbajnok.

Hirdetés

„Sikerült teljesítenünk néhány etapot, délelőtt 9 órakor megkezdtük a munkát és 17:45-kor fejeztük be, ami remek hír. Sikerült megfigyelnünk az autóban rejlő potenciált, ellenőriztük a rendszereket, melyekre korábban nem volt lehetőségünk. Minden egyes körben tanultunk új dolgokat.”

„Nyilván még némi korlátozással köröztünk az erőforrást tekintve, de az autó egyértelműen jobb volt, mint Jerezben. Van potenciál ebben a gépben, gyorsnak tűnik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!