Megosztás:

Alonso: Nem érdekel, hogyan döntenek

Majdnem sikerült a pontszerzés a Honda hazájában.
Majdnem sikerült a pontszerzés a Honda hazájában. © McLaren

Fernando Alonso ugyan a 10. legjobb időt autózta, de ismét ki kellett cserélni autójában az erőforrást, így az utolsó helyről indulhatott a Japán Nagydíjon.

A 11. helyre hozta fel a McLaren-Hondát, és a Honda hazájában a spanyol szeretett volna egy pontot menteni, de nem tudta megelőzni az előtte autózó Felipe Massát.

Ettől függetlenül nem csalódott a teljesítményével a kétszeres világbajnok.

„Egy kicsit pechesek is voltunk azért. Akkor jött a virtuális biztonsági autó, amikor éppen Massát akartam megelőzni, akinek már látszott, hogy elfogytak a gumijai. Az utolsó körben pedig megérkezett az élmezőny, akiket el kellett engedni, ami szintén Felipe mellett szólt.” – mondta Alonso a Movistarnak, aki még azt is elárulta, hogy a biztonsági autó megzavarta a tempójukat.

„Összességében a 20. pozícióból a 11. helyre értünk fel, ami nagy eredmény számunkra, és ha még a szerencse is mellénk áll, akkor pontokat is tudtunk volna szerezni. De ma nem történt meg a csoda.”

„Normál körülmények között nehéz számunkra a pontszerzés. Viszont arra, hogy a 11. helyre értünk fel, igenis büszkének kell lennünk. A legutóbbi három vagy négy futamon 20-30 egységet dobtunk el magunktól.”

Alonso büntetésre is számíthat, ugyanis az utolsó körökben megérkezett az élboly, egészen pontosan Hamilton és Verstappen, és a versenyfelügyelők úgy vélik, a spanyol a kék zászlót figyelmen kívül hagyta.

Ráadásul Verstappen sem lehet boldog, ugyanis épp az első helyért próbált harcolni Hamiltonnal. Alonso viszont nem érzi magát hibásnak.

„Nem tudom…Úgy döntenek, ahogy akarnak. Én amúgy sem szereztem pontot, és igyekeztem senkit sem zavarni. Amikor megérkezett rám az 1. és a 2. pozícióban lévő pilóta, már csak két kör volt hátra a versenyből, szóval már akkor eldőlt a verseny végeredménye. Majd meglátjuk, hogy döntenek a stewardok.”

A spanyol még mindig nem döntött a jövőjét illetően, de a következő futamon már eldőlhet a sorsa.

„Meglátjuk, mi lesz Austinig, tudunk-e előre lépni, és annak fényében hozzuk meg a végső döntést.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Azok után, hogy ismét visszanyerte önbizalmát Mercedesében, Valtteri Bottas mindent elkövet...

Hozzászólások

( komment)