Verstappen vs. Ocon

Alonso: Nem érdekel, mennyire szerepelnek jól a volt csapataim

Fotó: Bahrain GP

Nem foglalkozik különösebben volt csapatai, illetve partnerei mostani eredményeivel a kétszeres Forma-1-es világbajnok Fernando Alonso.

A spanyolt azt követően kérdezték meg erről, hogy a szezon második versenyén, Bahreinben a Honda motorjait használó Toro Rosso remekelt, Pierre Gasly révén pedig egy 4. helyet szerzett.

„A bahreini egy igazán jó hétvége volt számukra” – mondta Alonso.

„Hogy őszinte legyek, a Forma-1-ben eltöltött 18 év után nem sok értelme van annak, hogy válaszoljunk ilyen kérdésekre egy csapat egy jó időmérős vagy versenyen elért eredménye után.”

Alonso mindazonáltal hozzátette, a Toro Rosso remeklése azokra az időkre emlékezteti őt, amikor 2015-ben szakított a Ferrarival.

Miközben érkezése után a McLaren egyetlen dobogós eredményt sem szerzett, a Ferrari 10 versenyt megnyert, tavaly pedig a bajnoki címre is esélye volt.

„2015-ben és 2016-ban a Ferrarival kapcsolatos kérdésekre válaszoltam. Miután otthagytam a Ferrarit, minden győzelem és minden dobogós eredmény után azt kérdezgették tőlem, hogy megbántam-e a távozásom.”

„Négy éve a Mercedes folyamatosan nyer, négy világbajnoki címet szereztek, és most nem a Ferrariról kérdeznek engem, hanem Toro Rossóra váltottak. Vagy vegyük például a Renault-t. 2005-ben és 2006-ban vb-címeket nyertem velük, most pedig ismét versenyképesek…”

„Hogy őszinte legyek, nem igazán érdekelnek más csapatok. Egyszerűen szórakoztató, hogy egyesek mennyire lázba jönnek attól, ha a volt csapataim jól szerepelnek. Megkérdezik tőlem, de engem nem különösebben érdekel.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Friss hírek