Alonso: Nem félek Vandoorne-tól - F1VILÁG.HU

Alonso: Nem félek Vandoorne-tól

HIRDETÉS

Nem fél megküzdeni új csapattársával, Stoffel Vandoorne-nal a McLaren világbajnok versenyzője, Fernando Alonso.


Nem fél megküzdeni új csapattársával, Stoffel Vandoorne-nal a McLaren világbajnok versenyzője, Fernando Alonso.

Vandoorne a visszavonult Jenson Button helyét vette át a wokingi gárdánál, a Forma-1-ben azonban tavaly egy versenyen már rajthoz állhatott, és nem is vallott kudarcot.

Az Alonso helyére beugró belga a Bahreini Nagydíjon a 10. helyen ért célba, ezzel megszerezte a McLaren első pontját az évadban.

Alonso elismerte, Vandoorne rendkívül erős csapattárs lesz idén, ám kész felvenni a versenyt az ifjú tehetséggel.

„Újoncként rögtön eredményt produkálni nem könnyű, de neki sikerül, remekül helytállt” – mondta a kétszeres világbajnok az AS című sportlapnak.

„Emlékszem, hogy amikor visszatértem a Renault-hoz, megkaptam [Nelson] Piquet-t. Aztán jött [Romain] Grosjean, aki szintén nagyon gyorsnak ígérkezett, de végül nem volt gyorsabb nálam.”

„Ugyanez történt a Ferrarinál is Felipével [Massa]: évek óta annál a csapatnál volt már, de nem volt gyorsabb. Aztán jött Kimi [Räikkönen], aki egy világbajnok, de ő sem volt gyorsabb.”

„Meglátjuk, most mi lesz. De nem aggódom, nem félek. Stoffel most nem fog ellenem harcolni a bajnoki címért, hiszen a mi célunk valami más. Persze küzdenünk kell, de együtt is kell dolgoznunk, és segítenünk kell a csapatot abban, hogy ezt a nehéz időszakot lerövidítsük, amennyire csak tudjuk.”

„Vandoorne egy kiváló versenyző, némi vérfrissítést jelent a csapat számára. Nagyon tehetséges, ahogy azt már a GP2-ben, és tavaly, Japánban is bebizonyított.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!